PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi’nden bayram mesajı

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Kürt halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı

Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınlayan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Türk işgaline karşı Heftanîn direnişinde şehit düşen gerillaları da andı.

Komitenin bayram mesajı şöyle:

“Faşizme, teslimiyete ve ihanete karşı durarak en ağır koşullarda direnen, fedailik ve kahramanlık çizgisini özgürlük mücadelesinin temeli yapan 14 Temmuz’un büyük şehitlerinin şahsında bugün yoldaş Rustem Cudi mirasa sahip çıktı, Beritanların, Viyanların ve Zilanların bayrağını kaldırdı, işgalci, soykırımcı anlayışa ve ihanet çizgisine darbe vurdu. Biz Heftanîn’in onur cengi şehitleri ve tüm devrim şehitlerini anıyor, önlerinde eğiliyor, onların amaçları ve hayallerini gerçekleştirme sözü veriyoruz.

Bilindiği gibi özgürlük hareketi PKK her zaman kendisini şehitlerinin hakikati ile büyütmüş, en zor dönemlerde kahraman şehitlerin direnişi ile başarı elde etmiştir. Şehitlerin hakikati ve şehitlere yüklenen anlam her zaman yeni başlangıçlara vesile olmuştur. Her şehit hareketimizin en büyük adımlarına vesile olmuş, özgürlük ve zafere daha da yakınlaştırmıştır. Her şehit, Kürt halkı ve ezilen halkların değerleri ve kazanımlarını korumak için canını feda ettiğinde, bu kahraman fedailer sayesinde binlerce cesur kadın ve erkek gerilla saflarına katılıyor. Onlar, Önder Apo’nun paradigma ve felsefesi ile kahraman ve fedaileşerek özgürlük mücadelesini yükselten halkımızın en değerli evlatlarıdır.

Kurban Bayramı’nı, işgalcilik, faşizm ve teslimiyete karşı Kürdistan’ın her yerinde eşsiz bir direnişin yaşandığı çok önemli bir dönemde karşılıyoruz. Kurban Bayramı eşitlik, özgürlük ve birliğin sembolüdür. Ama görüldüğü gibi, Ortadoğu ve özellikle de Kürdistan’da AKP-MHP faşizminin saldırıları ve buna karşı halkımızın direnişinin sürdüğü koşullarda karşılanıyor. Zaten faşizm halkımızın bu en kutsal günlerini üzüntü ve büyük acılara dönüştürmek istiyor. Şehitliklere yönelik saldırılılarla halkımızın direniş bilincini yok etmek istediler. Hiçbir toplumsal ahlak ve ölçü tanımayan bu saldırılara karşı, şehitlere sahip çıkmak çok önemlidir. Şehitlikleri ziyaret etmek, kahraman şehitlerimizi anmak ve yaşatmak tek başına iktidar ve faşizme karşı en büyük cevaptır.

Bu sebeple PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi olarak, sonuna kadar fedailik ve kahramanlık çizgisinde direnen ve şehitler kervanına katılan Cenga Heftanîn direnişçileri şahsında, tüm devrim şehitlerini anıyoruz ve amaçlarının başarıya ulaştırma sözümüzü yineliyoruz. Kurban Bayramı’nı başta şehit aileleri, özgürlük isteyen Kürt halkı ve tüm İslam alemine kutluyoruz.”