PKK Kültür Sanat Komitesi İbrahim Gökçek için acil eyleme çağırdı

PKK Kültür Sanat Komitesi, ölüm oruçlarında hayatını kaybeden Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ı anarken, İbrahim Gökçek için herkesi acil eylem çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklamada bulunan PKK Kültür Sanat Komitesi, ölüm orucundaki İbrahim Gökçek için acil eyleme çağırırken, içeride ve dışarıda direnişte olanların yalnız bırakılmamasını istedi. Komite, “zindanlardan tabutlar çıkmadan ayağa kalkılmalıdır” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Pir Sultanlardan Victor Jara’lara, Gurbet Aydın’lardan Hozan Serhat’lara halkın devrimci sanatçıları direnişleriyle insanlığın onurunu savunurken bu geleneğin devamcısı olan Grup Yorum üyesi sanatçı Helin Bölek ölüm orucunda şehit düşerken hemen ardından, ölüm orucunda olan Mustafa Koçak şehadete ulaşmıştır.

Aynı şekilde değerli sanatçı İbrahim Gökçek tarafından sürdürülmekte olan ölüm orucunu da görmezden gelmektedirler. Eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu açıklayan İbrahim Gökçek için herkese acil eylem çağrısında bulunuyoruz.

İçeride-dışarıda direnişte olanlar yalnız bırakılmamalı, yeni şehadetler yaşanmadan taleplerinin kabul edilmesi için iktidar üzerinde baskı kurulmalıdır. Günümüz koşullarında bunun çeşitli yöntemleri vardır, yeter ki duyarsız kalınmasın, direniş her koşulda mümkündür.

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri sonuç almak için girişimde bulunmalı ve tüm sanatçılar derhal harekete geçmelidir. Bugüne dek yaptığımız çağrılar toplumda ve sanatçılar nezdinde belli bir karşılık bulsa da bugün küresel virüs saldırısı ortamında çok daha duyarlı olunması gerekmektedir.

Virüsü fırsata çevirerek askeri saldırılarını ve her türlü kirli icraatını tırmandıran rejimin, virüsü doğrudan biyolojik, ideolojik ve psikolojik saldırı aracı olarak kullandığı da görülmeli ve bu süreç büyük bir direnişle karşılanmalıdır.

Zindanlardaki tüm siyasi rehinelerin serbest bırakılması için her gün eylemde olunmalıdır.

Katliam kapıdadır!

Zindanlardan tabutlar çıkmadan ayağa kalkılmalıdır. Evler, balkonlar, pencereler ve sokaklar eyleme geçmek için değerlendirilmelidir. Sanatçılar sanatlarıyla katılmalıdır. Sonuç alınıncaya kadar her yer eylem alanına çevrilmelidir.

İbrahim Gökçek yaşatılmalı, tüm direnişçilere sahip çıkılmalıdır.

Bir kez daha Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ın ailelerine ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyor, anılarını faşist rejimi yıkma gerekçesi yaparak, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”