PJAK 9 Mayıs 2010’da idam edilen devrimcileri andı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Meclisi, İran rejimi tarafından 9 mayıs 2010 tarihinde idam edilen beş devrimciyi andı.

Yazılı bir açıklama yapan PJAK Meclisi, Şirin Elamhuli, Ferzad Kemanger, Eli Heyderiyan, Ferhad Wekili ve Mehdi İslamiyan’ı idam edilişlerinin 10’uncu yıldönümünde andı. Bunlardan ilk dördü İran rejimi tarafından PJAK üyesi olmakla, Eslamiyan ise, monarşi yanlısı bir grup olan “İran Krallığı Meclisi”nin üyesi olmakla suçlanıyordu.

İdamların haksızlığa karşı mücadeleyi durdurmayacağını kaydeden PJAK, “9 Mayıs, Doğu Kürdistan özgürlük hareketi için özgür düşünceye karşı bir gündür. Bu gün de İran’daki diktatör devlet, dört Kürt direnişçi ve devrimciyi herhangi bir yargılamada bulunmadan idam etti. Ferzad Kemanger, Şirin Elemhuli, Eli Heyderiyan, Ferhad Wekili ve Mehdi İslamiyan, diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldular. Bu mücadele ve direnişlerini Kürtlerin hafızasında kalacak ve anıları unutulmayacak. Tüm zindan şehitleri ve Mayıs ayı şehitlerini anıyoruz. Onların mücadelesini sürdürme sözü veriyoruz” dedi.

İran’ın dünyada siyasi tutsakların en fazla olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken PJAK, şunları belirtti: “Muhalefet edenler ve eleştirenler, ulusal düzene zarar veren kişiler olarak tanımlanıyor. Siyasi direnişçiler ‘Allah’ın düşmanları’ suçlamasıyla idam ediliyorlar. İran idam sistemi, özgür yaşam hakkını ihlal etmek ve korku yaratmak içindir. İran idamlar ve tutuklamalarla sorunları çözemez. İran şiddetle demokrasi ve özgürlük getiremez. Bir kez daha PJAK olarak devrimcilerin idam edilmesini kınıyoruz. Mayıs ayı şehitleri şahsında, bir kez daha zafere kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. İdamlar ve susturma girişimleri, eşitsizliğe karşı mücadeleyi durduramayacak”