Nusaybinli çocuklara polis işkencesi protesto edildi

Mardin'de baro, İHD, TMMOB ve KESK, Nusaybinli çocuklara dönük polis işkencesini kınadı.

Mardin'de İHD, TMMOB, KESK ve baro, Nusaybin’de sokakta oynayan çocuklara dönük polis işkencesine ilişkin açıklama yaptı.
KESK binasındaki toplantıda konuşan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, "Biz devletin sabıkasının kabarık olduğunu biliyoruz. Uğur Kaymaz'lardan Berkin Elvan'lara ve Ceylan Önkol'lara bu suçu işleyenlerin sistem tarafından cezalandırılmayı bırakalım, adeta ödüllendirildiği bir hafıza ile karşı karşıyayız. Kirli zihniyetin artık çocuklarımızın üzerinden ellerini çekmesi gerektiğini ifade ediyoruz” diye konuştu.

'TRAVMATİK ETKİ YARATTILAR'

Ortak açıklama metnini okuyan Eğitim Sen Nusaybin Şube Başkanı Yakup Taşçı, "Bir polisin travmatik etki yaratacak şekilde çocukları kovalayıp, havaya silah sıkması, çocukları silahla korkutması, bu yetmiyormuş gibi kendini yere atan çocuğu adeta sürükleyecek şekilde zırhlı araca götürmesi kabul edilemez" dedi.
Taşçı, “Bu şiddet ve korku çocukta ileride derin travmalar yaratacaktır. Bu tavırla karşı karşıya kalan çocukta psikolojik olarak bir iç huzursuzluk, kabus görme, uyku problemi, rahat hareket edememe, sürekli bir korku hissi, durgunlaşma ve mutsuzluk gibi sorunlar ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.