MLKP: Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin şehit düştü

MLKP, Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'in suikast sonucu şehit düştüğüne dikkat çekerek, "Alçak tetikçiler bellidir. Bunları aranızda barındırmayın" çağrısında bulundu.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin, halklarımızın bildiği isimleriyle Ferhat Erebo ve Metîn Dîcle yoldaşlar, 16 Eylül’de bir görev kapsamında hareket halindeyken suikast saldırısına uğradılar, alçakça bir pusuda şehit düştüler" denildi.

'FAŞİZME VE SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI SAVAŞTI'

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Ferhat Yoldaş, Antakya/Samandağlı bir Arap, Metîn yoldaş Mêrdînli bir Kürttür. Faşizme ve sömürgeciliğe karşı Türkiye ve Bakurê Kürdîstan’da devrimci mücadeleyle tanışırlar. Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Asuri, Süryani işçi ve emekçilerinin öncü müfrezesi Parti saflarına katılırlar. Arap Alevisi ve Şafi mezhebine bağlı Arap ve Kürt iki insan, yepyeni bir felsefe ve inanç sistemi içinde kendilerini yeniden yaratırlar. Vicdan sahibi iyi insanlar olmanın, yeni bir dünya kurmaya yetmeyeceğini kavradıkça sıçramalı bir gelişme gösterirler. Duygu, düşünce ve eylemleri yeni insanın ilkelerine göre şekillenir.

Eşitlik, adalet ve özgürlük arayışları onları komünizm ufkuna bağlar. Sınıfsız, sınırsız, cins ayrımsız bir dünyanın bilimsel temellerine kavuşurlar. Yeryüzünde cenneti kurmak için militan bir mücadeleye atılırlar. İki iyi ve güzel insan, iki komünist öncüye dönüşür. Rojava’da onlar Ferhat ve Metîn olurlar.

Kürdistan ülkesinde Kürtlerin, Arapların ve diğer tüm halkların ve inançların özgür ve insanca bir arada yaşamasının kapısını açan Rojava devrimiyle kaderlerini birleştirirler.
 
Şenol Sağaltıcı/Ferhat Erebo yoldaş, 2012 yılında MLKP’nin öncü grubunun sorumluluğunu da üstlenerek Rojava devrimine katılır. Aldığı eğitimler ve Rojava devriminin ihtiyacı, onun sağlık alanında konumlanmasını gerektirir. 2014 yılına kadar bu alanda kurucu bir çalışma yürütür. Şehit Xebat Askeri Hastanesi’nin inşasında yer alır. Yüzlerce savaş yaralısını tedavi eder. Devrimin inşası için her göreve hazırdır. Ve bütün aklı, gövdesi ve yetenekleriyle devrime kendisini adamıştır.

2014 yılında doğrudan askeri çalışmaya geçer. Hesekê Şehit Abbas Hareketli Taburu’nda kol komutanlığı görevi alır. Burada aynı zamanda MLKP savaşçılarının tim komutanlığını üstlenir. Birçok hamlede yer alır. Minbic hamlesinde ağır yaralanır. Zorlu bir tedavi süreci yaşar, bedeninde büyük hasarlar oluşur. Ama onun aklı ve duyguları sapasağlamdır. Devrime, Partiye, yoldaşlarına ve halkına bağlılığı çok güçlüdür. Kürt ve Arap halklarının ittifaklaşmasından büyük bir ideolojik ve politik moral alır. Şengül Boran Parti Okulu komutanlarından biri olarak onlarca genç savaşçının yetişmesinde rol oynar. Gençlerin, savaş mevzilerinde ülke savunmasının kararlı militanları olması için büyük emek verir.

'ROJAVA DEVRİMİ'NE KATILDI'

Ümit Tekin/Metin Dicle yoldaş, Amed’de Parti saflarına katılır. Kısa süre Amed zindanlarında kalır. Sosyalist bir yurtsever olarak Rojava devrimi için, Rojava’da savaşmak üzere görevler üstlenir. 2018 yılında Kürdistan’ın Rojava sahasına geçer. Askeri eğitimlerinden sonra bir süre Enternasyonal Özgürlük Taburu’nda konumlanır. Türk devletinin işgal saldırıları karşısında Serêkaniyê’de halkın özsavunmaya hazırlanması ve mevzilendirilmesi görevleri alır. Başta gençler olmak üzere Kürt ve Arap halklarının devrim savunmasında yer alması için mücadele verir, örgütlenme çalışmasında öncü roller oynar. Gençlik örgütlenmesinde yeni bir nitelik açığa çıkartır."

"Yoldaşlarımıza karşı bu hain pusunun arkasında kapitalist, emperyalist sermaye düzeninin bir bileşeni olan faşist sömürgeci Türk devleti olduğu aşikardır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Tüm halkımıza çağrımızdır. Alçak tetikçiler bellidir. Bunları aranızda barındırmayın. Bu insan müsveddelerinin yerini bilip de saklayanlar bilsin ki onların da elleri yoldaşlarımızın kanına bulaşmıştır" denildi.