Metîna’da 1 işgalci cezalandırıldı

Halk Savunma Güçleri, Medya Savunma Alanlarının Metina bölgesine Türk ordu birliklerine yönelik gerçekleştirilen eylemde bir işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre 9 Temmuz günü Metina bölgesindeki Girê Azad alanında bulunan Türk ordu güçlerine yönelik bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde 1 işgalci Türk askeri cezalandırılırken 2 mobese kamera sistemi de imha edildi.

Aynı gün Militan Boğazı’nda bulunan Türk askerlerine yönelik de bir eylem gerçekleştirildiği bildirilirken bu eylemde Türk ordu güçlerinin kayıpları netleştirilemedi. Eylemin ardından Türk ordusu kayıplarını helikopterlerle tahliye etmek istedi ancak helikopterler yoğun gerilla ateşi nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi Türk ordusu ile çatışmalar ve bombardımanlar konusundaki diğer gelişmeleri ise şu şekilde açıkladı:

“3 Temmuz günü işgalci TC ordusu Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. 5 Temmuz günü saat 23:30’da Tilora köyü çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır. 7 Temmuz günü kısmı geri çekilen işgal operasyonu; Gûndê Kuçê, Tilora Jêr û Tilora Jor köyleri çevresinde gizli birlikler ile devam ettirilmektedir.

İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanarı’na yönelik saldırıları devam etmektedir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir;

8 Temmuz günü saat 17:20’de Xakurkê bölgesinde bulunan Goşînê’ye bağlı Girê Rostê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

9 Temmuz günü 22:00 – 02:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabura Ereban, Girê Silêman, Girê Şehîd Întîkam ve Girê Sor alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

9 Temmuz günü 23:20 – 00:00 saatleri arasında Avaşîn’in Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri saldırı helikopterleri ile bombalanmış ve 8 – 10 Temmuz tarihleri arasında Werxelê alanı obüslerle bombalanmıştır.

9 Temmuz günü saat 21:30’da işgalci TC devleti Werxelê ve saat 01:00’da Girê Sor’da bulunan savaş tünellerine patlayıcılar ile saldırmıştır.

10 Temmuz günü saat 09:25’te Zap bölgesine bağlı Saca bölgesi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”