MEBYA-DER: Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce son bulmalı!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken MEBYA-DER, tecridin bir an önce son bulmasını istedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla, Amed’deki binasında açıklama yaptı. Açıklamayı MEBYA-DER Eşbaşkanı Şeyhmus Karadağ okudu.

Tecrit politikasıyla Öcalan’ın dünya ile bağlantısının koparılmak istendiğini söyleyen Karadağ, "Paris’te üç siyasetçi kadın katledilerek komplo ve tecridin boyutu bir üst aşamaya çıkarıldı. Bu katliam Kürt Halk Önderinin çözüm projelerinin tartışılmamasına yönelikti. Kürt Halk Önderi, bu katliamın ikinci Dersim Tertelesi olduğunun tespitini yaparak, Kürt halkına Demokratik Özerklik, Ortadoğu’ya Konfederalizm sistemini önererek uygulanmak istenen tecridi düşünsel boyutta kırdı" diye belirtti.

Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun hukuki boyutu da bulunmamaktadır. Özgürlük hareketinin öncülerinin hedef alınması, Kürt Halk Önderine ve Kürt halkının şahsında halklara uygulanan bir tecrittir. Ne zaman ki Sayın Öcalan üzerindeki fiziki tecrit kaldırıldığında, barış umutları artıyor, insanlar ölmüyor, fikirler tartışılıyor. Bu da gösteriyor ki tecrit savaş ve gözyaşıdır. Diyalog ise barış ve onurlu yaşamdır. Tecridin bir an önce son bulması ve müzakere sürecine dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.