Maxmûr halkı, İmralı tecridine karşı yürüdü

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yürüdü.

Asrın Hukuk Bürosu, 29 Kasım’da yaptığı bir açıklamayla İmralı’ya giden CPT heyetinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşemediğini duyurdu. Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) halkı, İmralı’daki durumun netleştirilmesi ve CPT’nin yaklaşımının kınanması için kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.


Şehit Aileleri Derneği önünden başlayan yürüyüş, 4 Nisan Önder Öcalan Parkı'na kadar devam etti. Sık sık slogan atılan yürüyüşün ardından Maxmûr Belediyesi Eşbaşkanı Bedran Piran tarafından bir açıklama yapıldı.

'ÖNDERLİĞİMİZİN DURUMUNDAN ENDİŞE EDİYORUZ'

Bedran Piran, CPT’nin yürütülen tecride karşı tavır almadığına dikkat çekerek, "CPT örgütü sözde işkenceye karşı bir kurum olduğunu söylüyor. Öyleyse neden bugün Türk devletiyle iş birliği yapıyor? Kürt toplumu olarak Önderliğimizin durumundan endişe duyuyoruz. Faşist Türk devleti Önderliğin şahsında tüm Kürt halkına işkence yapıyor ve CPT’yi de buna ortak ediyor. Türk devletinin yaklaşımını ve diğer devletlerin sessizliğini kınıyoruz. Kürt halkı ağırlaştırılan tecride karşı alanlara çıkarak Önder Öcalan’a sahip çıkmalıdır” dedi.

Bedran Piran, CPT’yi görevini yerine getirmeye çağırdı.