Maxmur'da işgalci Türk devletinin kimyasal saldırıları kınandı

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmur) yaşayan halk, işgalci Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillaları'na yönelik kimyasal silah saldırıları ve uluslararası güçlerin sessizliğini bir yürüyüş ile protesto etti.

Maxmur Mülteci Kampı halkı, Türk devletinin gerillalara yönelik kimyasal silah saldırısında 17 gerillanın şehit düşmesine kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Binlerce kişi akşam saatlerinde Şehit Aileleri Derneği önünde toplanarak buradan yürüyüşe başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte, ‘Bijî Berxwedana gerîla’, ‘Şehîd Namirin’, ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Bimire xiyanet’ sloganları atıldı. Halk, Maxmur’daki Birleşmiş Milletler binasına yürüyerek burada bir açıklama yaptı. Kürdistan özgürlük şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama Hisên Kara tarafından yapıldı.

Kimyasal silah salısında şehit düşen 17  gerilla şahsında tüm Kürdistan özgürlük şehitlerini anan Hisên Kara, şunları söyledi:

“Türk devleti çocuklarımıza kimyasal ve zehirli silahlarla saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırıda 17 kahraman gerillamız şehit düştü. Erdoğan ve Bahçeli, Kürtlerin kanıyla yaşamını sürdüren vampirler oldular. Tüm dünyada yasaklanmış kimyasal silahlar söz konusu Kürtler olunca meşru oluyor. Kimyasal silahlarla gerillalarımızı yakıp katlediyorlar. Bu silahları üreten tüm NATO ülkeleri Türk devletinin bu katliamlarına göz yumuyor. Çünkü bizzat kendileri Türk devletinin ortaklarıdır. Bizler düşmanımızı tanıyoruz ancak bazı hain Kürtler Türk devletiyle işbirliği yapıyorlar. Güney Kürdistan’da bu saldırıları beraber gerçekleştiriyorlar. Kürdistan Bölgesi hükümeti nerede? İnsan hakları maskesi kullanan ülkelere, gelip silahların kullanıldığı yerlerde araştırma yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Birleşmiş Milletler görev ve sorumluluklarını bir an önce yerine getirmelidir” dedi.

Açıklama sloganlarla son buldu.