Maxmûr’a kimyasal da mı atıldı?

Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları ve Şengal ile eş zamanlı olarak saldırdığı Maxmûr’a kimyasal bomba da attığına dair belirtiler var.

Türk devletinin Maxmûr bölgesine attığı ve bir kayalığa çarpan bombanın diğerlerinden farklı olduğunu belirten Maxmûrlular, patlama, yanma ve devam eden alevleri ile sonradan yayılan kokusuna dikkat çekerek, kimyasal olabileceğini aktardı.

Türk ordusu, 15 Haziran’ın ilk saatinde 30 civarında savaş uçağı ile İHA ve SİHA’lar eşliğinde Maxmûr, Şengal ve Medya Savunma Alanları’nı bombaladı. Bombardıman sonucu köylülere ait çok sayıda ev ve ahır kullanılamaz hale geldi, birçok alanda arazide yangın çıktı. Maxmur Mülteci Kampı’na saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere atılan bir bombanın, diğerlerine benzemiyor.

Kayalık bir alana çarpıp patlamasına rağmen hem patlama biçimi hem de saf kayalık alanda büyük bir alev halinde yanması şüpheleri güçlendiriyor. Uzun saatler boyunca yanma devam ediyor. Olay yerine giden Maxmûr halkı, elma benzeri ve farklı kokular aldıklarını, genizlerinde yanma hissetlerini söylüyor. Halk, atılan bu bombanın kimyasal olabileceğini belirterek, araştırılmasını istiyor.