Mardin'de İmralı tecridi protesto edildi

Mardin'de İmralı tecridi protesto edilirken, zindan direnişi selamlandı. Eylemde konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Tecrit, savaş politikası ve katliamdır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı süren zindan direnişine ilişkin açıklama yaptı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve Milletvekili Pero Dündar'ın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi parti önünde "Em tecrîdê bişkinin faşîzmê hilweşînin" pankartı açtı.

'TECRİDİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

Ebru Günay, Mardin Valiliği'nin partilerine dönük kesintisiz devam eden ayrımcı "eylem ve etkinlik yasağı"na rağmen açıklama yaptıklarını söyledi. İktidar ve yerellerde ise vali ve kaymakamların partilerine yönelik engelleyici politikalarını bildiklerini dile getiren Günay, buna karşı her koşulda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Günay şunları dile getirdi: "Bizler alanlara sığmayacak kadar büyük bir halk hareketiyiz. Bugün buradan Türkiye'nin yarayan kanası olan tecride karşı süresiz-dönüşümlü açlık grevinde olan tutukluların sesine ses olmak için toplandık. Bu açlık grevi 200 günü aşkın süredir devam ediyor. 5 günlük olarak başladı ama şu an 15'er günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevine dönüştü. İlk günden bugüne iktidarı ve Adalet Bakanlığı'nı durmadan uyardık ve uyarmaya devam edeceğiz. Yürüttüğünüz tecrit politikası kabul edilemez."

 Tutsak yakınlarının günlerdir sanal medyada Adalet Bakanlığı'nın koyduğu görüşme yasağını protesto ettiklerini belirten Günay, "Bu da aslında cezaevlerinin geldiği durum, Adalet Bakanlığı'nın ve iktidarın işkence ve tecritteki ısrarının sonucudur. Kendilerine reva gördükleri; lüks, şatafat, saray halka ise reva gördükleri; tecrit, savaş politikası ve katliamdır" dedi.

'TUTSAKLARIN TALEBİ BİZİM DE TALEBİMİZDİR'

Günay, şöyle devam etti: "Tecridin çok temel bir sebebi var. O da İmralı'da her gün barış için mücadele eden, bu topraklara barışın gelmesi için elinden gelen her şeyi yapan Sayın Öcalan'ın sesini kısmak ve ona tecrit uygulamaktır. Mardin'den bir kez daha söylüyoruz. Sayın Öcalan'ın barış talebi, Kürtlerin barış talebi, Kürtlerin barış ve demokrasi talebi sizin tecrit sınırlarınızı aşacak büyüklüktedir. Sizin tecrit duvarlarınızı yıkacak büyüklüktedir. İktidarın bir an önce bu tecrit politikalarından, savaş politikalarından ve en önemlisi Kürtlere yönelik düşman politikalarından vazgeçme ve tecridi kaldırıp, tutsakların taleplerine ses olarak, seslerini duymalıdır. Buradan bir kez daha tutukluların talebinin bizim talebimiz olduğunu ifade  etmek istiyoruz. Bir an önce bu talepler kabul edilmeli ve İmralı Adası'nda devam eden tecrit bir an önce kaldırılmalı diyoruz."

Açıklanma alkış, zılgıt ve " Biji berxwêdanan zindana" sloganlarıyla son buldu.