Malazgirt’in HDP’li meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Türk İçişleri Bakanlığı, Malazgirt Belediyesi’nin HDP’li 6 meclis üyesinden Sema Tekin’i görevden uzaklaştırdı.

Türk İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla AKP yönetiminde olan Muş’a bağlı Malazgirt Belediyesi’nde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 6 meclis üyesinden Sema Tekin'i görevden uzaklaştırıldı. İlçe emniyeti tarafından telefonla görevden uzaklaştırıldığı söylenen Meclis Üyesi Sema Tekin’e neden uzaklaştırıldığına dair bir bilgi verilmedi. Belediye Meclisi 6 HDP, 4 AKP ve bir CHP üyeden oluşuyordu.

Karara tepki gösteren görevden uzaklaştırılan Meclis Üyesi Sema Tekin, “Koronavirüsle mücadele edilmesi gerektiğini bir dönemde biz HDP'li meclis üyeleri görevden alınması tam anlamıyla bir akıl tutunmasıdır. Biz kadınların kazanmış olduğu başarıyı tahammül edemeyen iktidar, kazanılmış haklarımıza saldırıyor. Halkın iradesi olarak, belediye meclisine girdim. Bu tamamen halk iradesine yapılmış bir darbedir. Kabul etmiyor ve buna karşı her zaman mücadele edeceğiz. Yargı yoluna gideceğiz. Bizleri halk seçti ve her zaman halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

Malazgirt ilçesinde 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde, HDP 3 bin 638, AKP de 3 bin 641 oy aldı. 9 bin 591 seçmenin kullandığı ilçede, 432 oy ise geçersiz sayıldı. AKP'nin 3 oyla önde olduğu ilçede HDP'nin geçersiz oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı tüm başvurular reddedildi.