Kürdistan dağlarında destanlar yazılıyor-YENİLENDİ

Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı gerillalar iki devrimci hamle ile tarih yazıyor.

Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı gerillalar iki devrimci hamle ile tarih yazıyor.

İşgal saldırılarına karşı HPG ve YJA Star gerillaları Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr adıyla iki devrimci hamle başlatmışlardı.

YJA Star gerillası Evîndar Zagros, Zap, Avaşin ve Metina’daki gerilla direnişini anlatırken, “Medya Savunma Alanları’ni işgalciye mezar yapacağız” dedi.

İşgal saldırıları öncesinde yaptıkları hazırlıklara işaret eden Zagros, şunları söyledi:

“Operasyon başlamadan önce Metina’nın Derar alanında kalıyorduk. Operasyondan önce düşman alana sürekli hava saldırısı yapıyordu ama biz kendimizi hazırlamıştık. Hazırlıklarımız üst düzeydeydi. Hem ideolojik hem de askeri olarak hazırlıklarımız çok güçlüydü.”

Zagros şunları ekledi:

“23 Nisan gecesi Türk devleti Kobralar ve obüslerle şiddetli bir şekilde bombardımana başladı. Biz özerk birimler olarak orada rolümüzü oynadık. O sırada YJA Star olarak, Kobralara karşı koyduk ve işgalci Türk devletine ait Kobraları geri çekilmek zorunda kaldı. YJA Star’lı arkadaşlar olarak düşmanın o sırada alana yerleşmesine izin vermedik.”

Metina’daki gerilla direnişine vurgu yapan Evîndar Zagros, şunları ifade etti:

“Metina’da arkadaşlarımızın omuzlarında olan direniş eşsiz bir direniştir. Arkadaşların alanda gerçekleştirdiği direniş kendi iradeleri, inançları, felsefe ve ideolojilerden kaynağını alıyor. Bu hem bizi daha güçlü kılıyor hem de ayakta kalmamızı sağlıyor. NATO’nun ikinci büyük ordusuna karşı savaşmakla kalmayıp, direnişimiz karşısında her seferinde geri adım atmalarını sağladık, halen de durum böyle.”

Gerillanın yeni dönem taktiklerinden söz eden Zagros, “Kendisini yeniden yaratma tarz ve taktikleri ile düşmanın Medya Savunma Alanları’nda başarılı olmasını engelliyoruz. Taktiklerimizde düşmanı yenme inancı var, ayrıca fikir ve ideolojiye bağlılık var. Yürüttüğümüz tünel savaşları karşısında da düşman şaşırmış durumda” diye noktaladı.