Kürdistan Halk İnisiyatifi: Faşizme karşı kesintisiz direnişe!

Kürdistan Halk İnisiyatifi: Önder Apo’nun yoldaşları olarak her sokağı ateşten çember, her mahalleyi direniş kalesi yapmayı, faşizme karşı Güneşimizin etrafında kenetlenerek kesintisiz direniş hattını örmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Kürdistan Halk İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sonu gelmiş AKP-MHP faşizmi savaş tantanalarıyla zayıflığını kapatmaya çalışmaktadır. Bir yandan pandemi sürecini fırsata çevirerek toplumun hassasiyetlerini kullanmakta ve her geçen gün yasak üstüne yasaklar getirirken, diğer yandan şovenizmini  tutmak adına Kürt halkı ve değerlerine saldırmaya hız kesmeden devam etmektedir. Savaşı tırmandırarak ayakta kalabileceğini sanan faşizmin akıl hocaları ve soysuzlar çetesi bile artık kendi sonlarının geldiğini bir bir itiraf etmektedirler" denildi.

'AKP-MHP'NİN ÇÖKÜŞÜ HIZLANACAK'

"AKP-MHP faşizmi kadar saldırırsa saldırsın, Kürt halkı ve dostları, faşizmin karşısında görkemli direnişini sürdürecektir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
"Her anlamda köşeye sıkışan AKP-MHP faşizmi,  İmralı'da direnişini sürüdüren Önderliğimiz üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi devam ettirmekte ve tecritle beraber halkımızın iradesini kırmaya çalışmaktadır.
Artık demokratik cumhuriyet halkların tek seçeneği durumuna gelmiştir. Bunu anlatmak, kavratmak ve eyleme geçen demokrasi güçlerinin direnişini sonuç alıcı hale getirmek, aynı zamanda AKP-MHP faşizminin çöküşünü hızlandıracaktır.
Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldrıları ve katliam girişimlerine karşı, Kürt halkı haklı ve meşru eylem hakkını kullanacaktır. Bu çerçevede Kürt halkı ve Türkiye halkları, yediden yetmişe her yerde  görkemli bir direnişe kalkmıştır. Bu direniş büyük bir fedakârlık ve kararlılık, onurlu, cesur bir duruş üzerine şekillenmiştir.

'FEDAİ RUHLA KÜRDİSTAN VE ÖNDERLİĞİ İÇİN SONUNA KADAR DİRENİLECEKTİR'

Halkımız nerede olursa olsun, Önderliğine ve demokratik değerlere yönelik imha ve her türlü saldırıya karşı meşru savunma hakkını kullanarak yanıt verecektir. Bilinmelidir ki halkımıza yönelik saldırılar nereden ve kim tarafından geliştirilirse geliştirilsin, hak ettiği yanıt her daim verilecektir.
AKP-MHP faşizmi bu büyük ve görkemli direnişin korkusuyla Kürdistan illerinde ve Türkiye'de son birkaç günde pandemi bahanesi ile yasaklar ilan etmiş, yaptığı bu yasaklarla insanları sokaklardan alıkoyarak  demokrasi yürüyüşünü yasaklarla engellemeye çalışmış, aynı zamanda Maxmûr, Şengal, Kandil'e saldırı gerçekleştirmiş, onlarca sivil insanı; çoluk çocuk, yaşlı genç demeden katletmiştir. Halkımızın ve dostlarının direnişiyle sonuç alamayacağını dost düşman herkes görecektir.
AKP-MHP faşizmi bilmelidir ki bugüne kadar Kürdistan ve Önderliği etrafında her türden saldırıya karşı ateşten çember olan halkımız bugün de bu duruma asla sessiz kalmayacaktır. Her bir Kürt genci ve kadını, Kürdistan dostları sessiz kalmamakla beraber fedai bir ruhla Kürdistan ve Önderliği için sonuna kadar direnecektir. Faşist soykırımcı sistemin topyekûn özel savaş saldırısına karşı topyekûn devrimci halk savaşını her sokakta, her mahallede  yükseltmeye devam edecektir."  

'SONUÇ ALANA KADAR DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ'

Kürdistan Halk İnisiyatifi, açıklamasının sonunda şu çağrıları yaptı:
"Başta Kürdistan ve Türkiye halkları olmak üzere her anda ve her yerde birlik olmak, ortak ruh ve direnişle demokratik Türkiye’yi inşa etmek için, başta Kürt gençliği ve kadınları olmak üzere tüm kahraman halkımızı ve dostlarını tecridi kırmak, AKP-MHP faşizmini yıkmak, Türkiye’yi demokratikleştirmek  ve Kürdistan’ı özgürleştirmek için güçlerimizi birleştirmeye, devrimci demokratik direnişimizi her alanda yükselterek, Kürt halkını ve dostlarını sonuç alana kadar her yeri direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz.
Önder Apo’nun yoldaşları olarak her sokağı ateşten çember, her mahalleyi direniş kalesi yapmayı, faşizme ve onun soysuzlar çetesine karşı Güneşimizin etrafında kenetlenerek alanlara çıkmaya, kesintisiz direniş hattını örmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."