KJK: 15 Ağustos yeni bir yaşam ve savaş çizgisidir

KJK Koordinasyonu, 15 Ağustos Atılımı’nın 38’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu atılımın “ideolojik, politik, felsefi, örgütsel olarak yeni bir atılım, yaşam ve savaş çizgisi” olduğunu belirtti.

15 Ağustos Atılımı vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan, “15 Ağustos atılımının 38. yıldönümü Rêber APO’ya tüm özgürlük savaşçılarına, halkımıza ve özgür insanlığa kutlu olsun!” dedi.

SOYKIRIMA KARŞI ÖZGÜR KÜRDÜN CEVABI

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Tarihimize diriliş bayramı olarak geçen 15 Ağustos atılımının 38. yıldönümünde başta büyük komutan Agit yoldaş olmak üzere Saraların, Azimelerin, Beritanların, Esmerlerin, Tekuşinlerin, Jiyanların, Berfinlerin şahsında tüm özgürlük şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına olan bağlılığımızı yeniliyoruz.

Ülkemiz ve halkımıza dayatılan sömürgeci işgalci sistemi aşmak amacıyla 1984 yılında başlayan Kürdistan özgürlük gerillasının destansı direnişini bugün Kürdistan’ın tüm parçalarında nefes nefese sürdüren savunma güçlerimizi selamlıyoruz.  Faşist TC ve Kürt düşmanı tüm güçlere karşı medya savunma alanlarında APOCU ruhla direniş bayrağını zirvelerde taşıyan HPG-YJA STAR güçlerimizin şahsında tüm özgürlük militanlarının diriliş bayramını kutluyoruz.

Kuşkusuz bundan 38 yıl önce Eruh Şemdinli de sıkılan kurşun salt Türk faşist işgalci karakolunu hedeflememiştir. Sıkılan ilk kurşun dayatılan inkara, imhaya, sömürgeciliğe, soykırıma karşı özgür Kürdün cevabıydı.

BİR YAŞAM VE SAVAŞ ÇİZGİSİDİR

15 Ağustos hamlesi ideolojik, politik, felsefi, örgütsel olarak yeni bir atılım, yaşam ve savaş çizgisidir. Dayatılan köleliğe, kimliksizliğe, gericiliğe, cinsiyetçiliğe, zulme, işbirlikçiliğe, eşitsiz, anlamsız yaşama bir başkaldırıydı 15 Ağustos atılımı.  Kadını özne olmaktan alıkoyan erkek egemen dünyaya, düşünceye, yaşam düzenine karşı sıkılan ilk kurşun Kürt kadını için geleneksel köleci yaşam duruşundan kurtuluşun umudu, yolu, aydınlığı olmuştur. Bu nedenle 15 Ağustos hem özgür Kürdün hem de özgür kadının diriliş günüdür. 15 Ağustos atılımıyla silah kuşanan kadın, aynı zamanda ideoloji, bilinç, örgütlülük, eylem kuşanmıştır. Bu anlamda 15 Ağustos Kürt halkının kadınların kimliğini kazanma hamlesi olmuştur. Diriliş ruhuyla kadınlar ve Kürtlerin üzerindeki imha, inkar, asimilasyoncu, insanlık dışı politikalara dur denilerek yeniden dirilişin, xwebûn olmanın adı olmuştur. İnsanlığa umut, ilham veren demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü paradigmamızın da ilk oluş kaynağıdır. Bugün Kürt kadın hareketi 15 Ağustos atılımının direnişi ile daha da büyümüş güçlenmiştir.

KÜRT HALKI 15 AĞUSTOS İLE VARLIĞINI YENİDEN YARATTI

Eşi benzeri tarihte az görülen bir soykırım gerçeğiyle ile tüm hakları elinden alınmış, varlık olarak yok sayılmış Kürt halkı tarihi 15 Ağustos direnişi ile varlığını yeniden yaratmıştır.  15 Ağustos gerçeği Kürdistan’da ne pahasına olursa olsun özgür yaşamanın adı ve somutlaşması olmuştur. Aralıksızca süren bu direniş yeni özgür Kürt Kimliğinin gelişmesine yol açtığı gibi ulusal parçalanmışlığı da aşarak ulusal birliğin yolunu aralamıştır. Faşist Türk devletinin bugün Rojava, Güney Kürdistan, Şengal ve Kuzey Kürdistan’da hız verdiği soykırım ve işgal saldırılarıyla özgürlük hareketimizi imha etmeyi bununla Kürdistan’ın tüm parçalarında edinilmiş kazanımları yok etmeyi amaçlamaktadır. Faşist Türk devleti Kürt, kadın ve halklar düşmanlığı yapmaktadır. Soykırımı işgali dört parçada derinleştirmek istemektedir. Yürürlüğe konulan bu yeni soykırım planını boşa çıkartmak elzemdir. Hegemon güçlerce desteklenen bu yeni konsepti boşa çıkartmak, halkımızı, topraklarımızı, direnişle sağladığımız özgür yaşama olanaklarını sahiplenerek, ülkemizde özgür yaşamı kalıcı kılmak elbette ki ulusal birlik çizgisinde birleşmeyi gerekli kılmaktadır. Bugün Kürt halkının yeminli düşmanı olan faşist Türk devletinin medya savunma alanlarında geliştirdiği savaşa karşı özgürlük gerillamızın geliştirdiği emsalsiz direnişe verilecek en büyük yanıt dört parça Kürdistan da işgale karşı mücadeleyi yükseltmek olmalıdır.

TOPYEKÜN SALDIRI YÜRÜTÜLÜYOR

Sömürgeci- işgalci güçler ülkemizde kadınların öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelemizi ve alternatif sistem inşamızın tasfiyesi için topyekûn bir saldırı yürütmektedir. Yaşanan tüm özgürlükçü demokratik değerlerin mimarı olan önder APO’ya dayatılan insanlık dışı tecrit politikaları sistemin bu özgürlükçü düşüncelerden duyduğu korkudan ötürüdür. Her saha da Özgür Kürt yükselişinden duyulan büyük korkunun ifadesi olan bu saldırılar hareket olarak yürüttüğümüz direnişin de büyüklüğünü ifade etmektedir. Ortadoğu da büyük alt üst oluşların yaşandığı, siyasal, sosyal, ekonomik, askeri krizlerin zirvede yaşandığı günümüzde bölge yeniden dizayn edilmek istenmektedir. Bu tarihi momentumda her zamankinden daha büyük kazanmanın olanaklarına sahibiz. Kürdistan özgürlük hareketi ve onun öncü gücü olan Kürdistan Kadın hareketi olarak sahip olduğumuz büyük tecrübe ve güç ile tarihin seyrini kendi lehimize çevirme olanağına sahip olduğumuzu belirtiyoruz. Bu bilinç ve moral güçle karşıladığımız 15 Ağustos atılımının 38 yılında dayatılan tüm egemenlikçi zihniyet ve işgal girişimlerine karşı kadınlar olarak, ulusal birliğin önündeki engelleri aşarak, direnişi büyüterek mücadeleyi radikalleştirip geliştirmek bizi özgürlüğe götürecek tek yoldur.

HER TARAFTA MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK ŞARTTIR

Önder APO ya karşı tırmandırılan İmralı işkence sistemi, özgürlük gerillamıza karşı yoğunlaştırılan savaş gerçeği, halkımıza karşı her tarafta gerçekleştirilen baskılar, kadınlara dayatılan kırım politikaları 15 Ağustos ruhu ile her tarafta mücadeleyi yükseltmeyi şart koşmaktadır. Tüm bu yönelim ve saldırıları bertaraf etmenin, özgürlük mücadelesini güçlendirip zafere taşımanın yolu 15 Ağustos hamlesinin ruhuna, iradesine denk düşen bir mücadele tarzını yaratmaktan geçmektedir. 

ÖZGÜRLÜĞE SUSAMIŞ BÖLGE HALKLARINA KUTLU OLSUN

Bu anlamda tarihsel süreç bağlamında güncel anlamından hiçbir şey kaybetmeyen 15 Ağustos atılımını karşıladığımız bu günlerde bir kez daha diriliş bayramı başta Kürt halkı olmak üzere, özgürlüğe susamış bölge halklarına kutlu olsun diyoruz. Öncelikle 15 Ağustos hamlesinin öncü komutanı Agit yoldaşın şahsında bu mücadelenin açığa çıkardığı tüm büyük komutanları, direnişin abideleri olan özgürlük savaşçılarımızı, kadın ordulaşması deneyimi ile sürüp gelen savunma mücadelesini dünya kadınlarına ilham olacak düzeyde sunan şehit yoldaşlarımızı minnetle anıyoruz. Bugün çağımızın en kirli savaş gerçeğini dayatan faşist Türk ordusuna karşı her cephede, yenilmez APOCU ruh ve irade ile direnen özgürlük gerillamızın direniş bayramını kutluyor, bu direnişin faşizmi, sömürgeciliği, köleliği, cinsiyetçiliği mutlak anlamda yeneceğine dair olan inancımızı ve mücadele kararlılığımızı yeniliyoruz."