KCK: Rubar, Halil ve Murat yoldaşları halkımız hiçbir zaman unutmayacak!

2017 yılında şehit düşen Rubar, Halil ve Murat'ı anan KCK, "Tüm halkımız da Özgürlük Hareketimiz de bu yiğit Kürt evlatlarını hiçbir zaman unutmayacak; onların uğrunda şehit düştüğü özgürlük davalarına zorluklar ne olursa olsun sahipleneceklerdir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 2017 yılında şehit düşen Rubar (Hüseyin Poyraz), Halil(Nihat Ayaz) ve Murat (Ahmet Kılıç)’ın şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

KCK açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“6 Ocak 2017 tarihinde Rubar(Hüseyin Poyraz), Halil(Nihat Ayaz) ve Murat(Ahmet Kılıç) yoldaşlar Türk savaş uçaklarının yaptığı saldırılar sonucu şehit düştüler. Bu arkadaşları saygıyla anıyor, uğruna bütün yaşamlarını adadıkları Özgür Kürdistan’ı gerçekleştireceğimiz sözünü veriyoruz. Onların mücadeleleriyle özgürlük tutkusu gelişen gençler, kadınlar ve Kürt halkı on binlerce şehidi olan bu özgürlük mücadelesini Rêber Apo’nun yarattığı özgürlük tutkusuyla mutlaka başarıya götürecektir.

1976 yılında Apocu harekete katılan Rubar yoldaş 40 yıllık devrimci yaşamında özgülük mücadelesinin her alanında yerini almıştır. Yıllarca gerillacılık ve gerilla komutanlığı yapmıştır. 15 yıl zindanda direndikten sonra yeniden kaldığı yerde komutanlığa devam etmiştir.  Parti Merkez Komitesi üyesi olarak mücadelenin tüm çalışma alanlarında yer almıştır. Maliye Komitesi sorumluluğunu sürdürürken şehit düşmüştür. Halil yoldaş da 35 yıl sürdürdüğü devrimci mücadelede özgürlük mücadelemizin kararlı bir militanı, kadrosu ve yöneticisi olarak birçok görev üstlenmiştir. Murat yoldaş da kapitalist modernite merkezi olan Avrupa’dan Kürdistan dağlarına koşmuş, gerilla saflarında yerini almıştır. Rubar ve Halil yoldaşlarla birlikte şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK HAREKETİNİN YENİLMEZ RUHU TEMSİL ETMEKTEDİRLER

Özgürlük Hareketimizin ruhunu, kişiliğini ve kimliğini yaratmada bu düzeyde bağlı fedakar yoldaşlarımızın belirleyici etkisi bulunmaktadır. Bu nitelikte yoldaşlarımız aynı zamanda Özgürlük Hareketimizin yıkılmayan sütunları olarak mücadelemizin gelişmesi, büyümesi ve süreklileşmesinde büyük emekleri olan yoldaşlarımızdır. Her şehidimiz tüm şehitlerimizi en doğru biçimde temsil ederek bu Hareketin yenilmezliğini sağlamışlardır. Rubar, Halil ve Murat yoldaşlar gibi şehitleri olan bir Özgürlük Hareketini yenilgiye uğratmak mümkün değildir. Şehit düşen tüm yoldaşlarımız da bu yenilmez ruhun temsili olarak direnmekte ve soykırımcı sömürgeciliğe karşı mücadeleyi sürdürmektedirler.

Tüm halkımız da Özgürlük Hareketimiz de bu yiğit Kürt evlatlarını hiçbir zaman unutmayacak; onların uğrunda şehit düştüğü özgürlük davalarına zorluklar ne olursa olsun sahipleneceklerdir. Sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu ve tüm dünyanın örnek devrimcileri olarak özgürlük mücadelemizde yaşayacak, yaşatılacak; Özgür Kürdistan’da halkımız, halklarımız özgürlük kutupları olarak hiçbir zaman onları unutmayacaklardır. "