KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi Ramazan Bayramı'nı kutladı

Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlayan, KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi, Kürtleri, ulusal birliğin çok önemli olduğu bu süreçte, işgalci ve soykırımcı Türk devletinin Kürtler arasına sokmaya çalıştığı nifakı bozmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi, Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.  KCK, “Müslümanlar bu yıl daha büyük zorluklar içinde ramazan orucunu tamamladı. Büyük umutlarla bayramlarını kutlayacaklarına inanıyoruz. Bu bayramın İslam alemine ve tüm insanlığa barış getirmesini, huzurlu müreffeh ve demokratik bir yaşam kurmaya vesile olmasını diliyoruz. Başta Kürdistanlı Müslümanların olmak üzere ibadetlerinde tüm insanlık için iyilik, doğruluk, hak ve adalet temennisinde bulunan Müslümanların bayramını kutluyoruz” dedi.

“İslam'ın hakim inanç olduğu ülkelerde halklar iktidarların büyük zulüm, baskı ve şiddet politikaları altında yaşamaktadır” denilen açıklamada, “Böyle bir zulümden kurtulmanın yolu iyi ve güzel işlerde yarışırcasına demokratik bilinçle örgütlenmek ve mücadele etmekten geçtiğini belirtmek istiyoruz. Demokratik İslam çizgisinin de emri olan böyle bir mücadelenin, Müslüman halklar için ibadet kadar görev olduğuna inanıyoruz. Müslümanların içinde bulunduğu yaşamı ve adı ne olursa olsun mevcut siyasi rejimleri kabul etmemesinin ahlaki, insani ve Muhammed'i İslam'ın gereği olduğunu vurgulamak istiyoruz. İslam'ın ancak böyle bir mücadele ile mezhepçi, milliyetçi ve soykırımcı diktatörlerin elinden ve istismarından kurtarılarak temsil ettiği demokratik değerlerle buluşturulabileceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Erdoğan-Bahçeli faşist rejimi Türkiye ve Kürdistan'da Ramazan ayı boyunca da halklara ve inançlara saldırılarını sürdürdü. Kürt halkının en kutsal değerlerinden olan mezarlıklarını, şehitliklerini tahrip edecek kadar alçaldı. Bir anneye evladının cenazesini posta yoluyla gönderecek kadar ahlaksızlaştı. İnanç merkezlerinin kapılarını koçbaşları ile kırıp gaz bombalarıyla saldırarak halklara ve inançlara düşmanlıkta sınır tanımadığını gösterdi. Tehlikeli salgına rağmen binlerce kişiyi hapishanelerde ölümle yüz yüze bırakacak kadar zalimleşti. Halkın seçtiği belediye eşbaşkanları yerine işgal memurlarını atayarak Kürt belediyelerini gasp etti. Diyanette birçok yalan yanlış fetva verdirerek ahlaki ve hak dinine karşıt olduğunu bir kez daha ispatladı. Özcesi Erdoğan-Bahçeli faşist rejimi tüm kirli işlerine kılıf bulmak, faşist soykırımcı ve aynı zamanda çete yönetimini aklamak için İslam’ı kullanmayı bu ramazanda da sürdürdü. İnanç değerlerini iktidarda kalmak için kirleten, Müslümanları günahlarına ortak etmek isteyen Erdoğan ve AKP'ye karşı Türkiye'deki her kesimi tavır almaya, mücadele etmeye çağırıyoruz. Türkiyeli Müslümanlar, Erdoğan-Bahçeli’nin liderliğini yaptığı çıkar gruplarının iktidarları için kendilerini korkutup sindirerek, günaha sokmasına izin vermemeleri gerektiğini belirtiyor, tavır almaya çağırıyoruz.

BU BAYRAMDA ŞEHİTLERİMİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKALIM

Değerli Kürdistanlılar,

Bu yıl ki bayramda tüm yıllardan çok daha fazla şehitlerimize sahip çıkalım. Şehitliklere kitlesel giderek şehitlerimizi analım. Anılarına daha güçlü sahip çıkarak soykırımcı faşist düşmanın saldırılarına yanıt verelim. Başta şehit aileleri olmak üzere tutuklu aileleriyle dayanışmamızı da en üst düzeyde gösterelim. Bizlerde bu bayram vesilesiyle şehitlerimizin anıları önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor hareket olarak verdiğimiz sözün gereklerini yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyoruz.

Bu yıl ki Ramazan’da Kürt halkının demokratik birliğine ve özgür geleceğine tehdit olan bir gelişme de Türk devletinin çıkarlarına hizmet anlamına gelen KDP’nin Zînî Wertê’ye güç yerleştirmesi olmuştur. Bu tehlikeye karşı Başta Başur halkımız olmak üzere dört parça Kürdistan ve yurt dışındaki halkımızı ulusal birlik ruhu ile mücadele etmeye çağırıyoruz. Kürdistanlı alimlerin bu konudaki öncülük görevlerini yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Demokratik ulus çizgisindeki birliğimizin adaletli ve özgür bir yaşam için olmazsa olmaz olduğunu ifade etmek istiyoruz. Tüm Kürtleri, ulusal birliğin çok önemli olduğu bu süreçte, işgalci ve soykırımcı Türk devletinin Kürtler arasına sokmaya çalıştığı nifakı bozmaya çağırıyoruz. Bu fitne ve fesada karşı ortak mücadeleyi yükseltmenin gereğini bir kez daha hatırlatıyor tüm Kürdistanlı Müslümanların bayramını bir kez daha kutluyoruz.

Bu bayram münasebetiyle Türk, Arap, Fars halkları başta olmak üzere tüm Müslüman halkları halkların demokratik birliğini güçlendirmeye, kardeşlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Ortadoğu Müslüman halklarımız başta olmak üzere tüm halkları demokratik bilinç ve ortak inançla, insanlık düşmanı faşistlere, mezhepçilere, din istismarcısı saray ve saltanat düşkünlerine karşı mücadelelerini yükseltemeye çağırıyor, Ramazan bayramlarını kutluyoruz. Bu bayramın en başta da Ortadoğu'ya barış ve kardeşlik getirmesini diliyoruz.