KCK, 4. Kongresini gerçekleştiren YNK'ye başarılar diledi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, YNK'nin 4. Kongresini başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, çalışmalarında üstün başarılar diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

"YNK, 4. Kongresini başarıyla gerçekleştirmiş ve yeni yönetimini seçmiştir. Kongrenin aldığı kararların Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesi için hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyor, yeni yönetime başarılar diliyoruz.

YNK, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde önemli yeri olan bir siyasi harekettir. Değerli önderler İbrahim Ahmet ve Celal Talabani’nin düşünceleri ve karakteriyle şekillenen YNK’nin Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine önemli katkıları olmuştur. Rêber Apo’nun değerli siyasi önderler İbrahim Ahmet ve Celal Talabani’yle Kürt kardeşliği temelinde geliştirdiği dostluk da Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine güç vermiş ve önemli değerler katmıştır. Bu ilişkinin çok anlamlı siyasi değeri olmuş ve Kürdistan'da örnek bir siyasi gelenek yaratmıştır. Kürt Özgürlük Hareketi olarak hep bu bilinçle hareket ettiğimiz gibi başarıyla gerçekleştirilen bu kongre sonrası tutumumuz yine bu yönlü olacaktır.

Irak ve tüm Ortadoğu’da önemli siyasal gelişmelerin olduğu bir süreçte YNK’nin kongresini yapması tarihi bir adım olmuştur. Yaşanan gelişmelere daha hazırlıklı hale gelindiğinden bu da Kürt halkının kazanımları, özgür ve demokratik yaşamı açısından çok olumlu sonuçlar yaratacaktır.

YNK’nin Kürdistan şehitleri ve değerli önderler İbrahim Ahmet ve Celal Talabani’nin yarattığı değerler ve ortaya koydukları siyasi çizgi doğrultusunda bundan sonra Kürt halkına daha fazla hizmet edeceğine inanıyor, tüm YNK camiasına çalışmalarında ve çabalarında üstün başarılar diliyoruz."