KCDK-E'den Cejna Êzî mesajı

Êzî Bayramı'nı kutlayan KCDK-E yayınladığı mesajda,"Cejna Êzî Bayramı'nın Êzidî halkımıza ve tüm Kürdistanlılara barış, statü ve özgürlük getirmesini diliyoruz" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Êzî Bayramını (Cejna Êzî) yazılı bir mesaj ile kutladı. Êzidî halkının bayramlarını büyük bir coşku ve heyecan ile karşılayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Êzidî Kürt halkımız her yıl oruç ve bayramlarını Kurmancı zamanına göre belirliyor. Bu yıl da Cejna Êzî 20 Aralık’a denk gelecek. Bölgenin en eski ve kadim inanç ve kültürü olan Êzidî’lik tarih boyunca sürgün ve katliamlar uğramıştır. Êzidî Kürtlerin inançları ulusal ve kültürel varlıklarına karşı tehdit sürmektedir.

Binlerce Êzidî kadın, kız barbar DAİŞ çeteler tarafından kaçırılmış ve çoğunun akıbeti dahi bilinmemektedir. Tüm Kürdistan parçaları gibi Şengal de ırkçı Türk devleti ve DAİŞ şefi Erdoğan tarafından katliam ve soykırımlarla tehdit edilmekte ve saldırılara uğramaktadır. 73 katliam yaşamış Êzidî halkımızın yeni katliamlara uğramamasını, kendi inançsal, kültürel ve ulusal birliği ve örgütlülüğü ile Êzidxan'ın statüsünün tanınmasını ve inşasını sağlayarak engelleyebiliriz.

Bu bayram vesilesiyle tüm Êzidî kurumları, inanç ve kanaat önderleri birlik ve örgütlülük için sorumluluk üstlenerek Êzidîlerin birliğini sağlayarak Şengal’in statüsünü ve inşasını gerçekleştirerek yeni katliamları engelleyeceği gibi, Êzidîlerin kendi inançsal, kültürel ve ulusal değerleri ile Şengal’de statü sahibi olabilirler. Êzidî halkımızın yaşam mücadelesi bizim temel mücadelemizdir. KCDK-E olarak Êzidî halkımızın 20 Aralıkta kutlayacağı Cejna Êzî bayramını kutluyor, Êzidî halkımıza ve tüm Kürdistanlılara barış, statü ve özgürlük getirmesini diliyoruz."