Katledilen Şık’ın yakınları: Merhamet değil adalet!

Bismil’de korucubaşı Mahmut Karaaslan ve çocukları tarafından katledilen Hamdiye Şık’ın yakınları, “Biz merhamet değil adalet istiyoruz" dedi.

İmam nikahlı eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaaslan'ın öldürülmesiyle ilgili korucubaşı Mahmut Karaaslan ile çocuklarının yargılandığı davada, mahkeme başkanının sağlık sorunlarından kaynaklı izinli olması nedeniyle karar çıkmadı.
 
Amed'in Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 18 Temmuz 2020 tarihinde Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadir Karaaslan'ın (26) katledilmesine ilişkin korucubaşı Mahmut Karaaslan ile çocuklarının aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması yarın Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Hamidiye Şık’ın yakınları, duruşma öncesi Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme Rosa Kadın Derneği ile Diyarbakır Barosu destek verirken, Hamdiye Şık’ın yakınları ise, “Adalet istiyoruz”, “Sesimizi duyun” ve “Annemizi kardeşimiz öldürdüler alet arıyoruz” yazılı dövizleri taşıdı.

Açıklama yapan Hamdiye Şık’ın kızı Bahar Karaaslan, failin herkesi öldürmek için bu katliamı planladığını belirterek, “Katledenler cezaevine girdikleri ilk andan itibaren tahliye olacağız dediler, inanmadık. Fakat gerçekten cezaevinden çıktı. Adalet yerini bulsun. Biz kimseden merhamet değil adalet istiyoruz” dedi. Bahar Karaaslan, davaya destek verilmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
 
Hamdiye Şık’ın oğlunun eşi Sevinç Karaaslan ise, kendisinin de olayda yaralandığını ve katliam anlarına tanık olduğunu söyleyerek, “Katil Mahmut ve diğer çocukları eylem birlikteliği içindeydiler. Ama tahliye oldular. Bizler artık bu duruma ‘dur’ denilmesini istiyoruz. Bizim can güvenliğimiz dahi yok. Bugün eve sağ varacak mıyız, onu bile bilmiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz;  sesimizi duysunlar. Sonumuz ne olacak biz de merak ediyoruz, fakat adalet arayışımızda geri adım atmayacağız. Yarın adaletli bir kararın çıkması umudunu taşıyoruz” dedi.