JİTEM türevleri Hançer Timi hortladı

Kürtlere karşı kirli savaşta kullanılan AKP çetesi Zübeyir Babat’ın başını çektiği JİTEM türevi Hançer Timi, Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılara sürülüyor.

AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt soykırımı için 1990’lı yıllarda göreve getirilen Tansu Çiller’e rahmet okuttu. 1990’lı yıllarda binlerce faili meçhul cinayetle adı “ölüm makinası” olarak bilinen JİTEM’in yerini, devlete bağlı çetelerden oluşan ve bugün doğrudan Savaş Bakanı Hulusi Akar’a bağlı “Hançer Timi” aldı.

Daha önce Hançer Timi’nin başında olan Miho Rapinî veya Miho Apoci kod adıyla bilinen Qilebanlı çetebaşı Mehmet Paksoy, 31 Ağustos 2017’de cezalandırıldı. Çetebaşının cezalandırılmasının ardından gündemden düşen Hançer Timi, TC’nin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarında öne sürülmesiyle yeniden gündeme geldi.

 Hançer Timi’nin başına, birçok karanlık olayda yer alan Sêgirkêli çete başı Hazım Babat’ın kardeşi Zübeyir Babat getirildi. Zübeyir Babat, daha önce Sêgirkê korucu çetebaşıydı. Zübeyir Babat’ın yerine çetebaşı Hazım Babat’ın oğlu Mesut Babat’ın getirilmesinin ardından, bu kez Zübeyir Babat Hançer Timi’nin çete başına getirildi ve kendi ekibini kurdu.

Devlet tarafından özel olarak eğitilen bu çeteler, faşist TC ve KDP işbirliğinde Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarda öne sürülüyor. Gerilla elbiseleri giydirilen bu çeteler, Kürdistan halkına işkence uygulayarak, savaş tünellerine sürülüyor.

Doğrudan Savaş Bakanı faşist Hulusi Akar’a bağlı olan ve başında Zübeyir Babat’ın yer aldığı bu çete grubunda Mehmet Sabri Benek, Hacı Benek, İhsan Kenanoğlu, Edip Babat, Süleyman Bilen, Lokman Benek ile birlikte 22 kişi yer alıyor.