Iğdır'da gasp protestosu: Talancılar, hırsızlar

Iğdır'da yürüyüş düzenlenerek belediyelerin gasbı protesto edildi. Kayyumların talancı ve hırsız olduğunu vurgulayan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, "Zorbalıklarına direneceğiz" dedi.

HDP'li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerinin gasp edilmesi Iğdır’da düzenlenen açıklamayla protesto edildi. HDP il binası önünde bir araya gelen ve aralarında milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Mahmut Toğrul, Şevin Çoşkun, Muazez Orhan Işık, Tayyip Temel ve Habip Eksik’in de bulunduğu çok sayıda kişi, belediye binasına doğru yürüyüşe geçti.

'SEÇİMDE HEPSİ BİRLEŞTİ, HALK BİZİ SEÇTİ'

Cumhuriyet Caddesi’nde polis tarafından durdurularak, yürüyüşleri engellenen kitle adına konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, seçimlerde Iğdır’da tüm partilerin HDP’ye karşı birleştiğini hatırlattı, "Ama belediye yönetimini halkımız bize verdi. Şimdi 31 Mart’ta bize karşı birleşenler, halkın belediyesine darbe ile el koyuyorlar" dedi.

'HIRSIZ VE TALANCI KAYYUMLAR...'

Kayyumların, talan etmek ve çalmak için atandığını söyleyen Toğrul, “Biz bunların çalmalarını daha önceki belediyelerimizin gasbında ortaya koyduk. Kayyumların kendilerine nasıl hamamlar yaptığını, kaç ton tatlı ve çerez yediklerini, halkın parasını nasıl peşkeş çektiklerini bir bir ortaya koyduk" diye belirtti.

'ZORBALIĞINIZA DİRENECEĞİZ'

HDP’nin Türkiye’nin asli gücü olduğunu ve HDP olmadan ülkeye demokrasi ve barışın gelmeyeceğini dile getiren Toğrul, şunları kaydetti: "AKP-MHP faşist iktidarı kendi yönetimlerini devam ettirmek için bizim üzerimizden bir algı yaratarak, muhalefeti dizayn etmeye çalışıyor. Kendi tabanını bir arada tutmaya çalışıyor; ama ne yaparsa yapsınlar, halkın bu iradesi yanımızda olduğu müddetçe bu kadar zorbalığınıza rağmen biz bu zulme direneceğiz."
Açıklamanın ardından kitle, "Kayyum darbedir” sloganı eşliğinde HDP il binasına kadar yürüdü.