HSM Bitlis’teki gerilla eylemini kutladı

Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı, 2 Mayıs günü Bitlis’in bir köyünde Türk askeri birliğine yönelik gerilla eylemini kutladı.

HSM Karargah Komutanlığı, Garzan Eyalet Komutanlığı’na yönelik kutlama mesajında, “Eyalet güçlerinizin Bitlis’in Satê köyü alında işgalci TC ordusunun özel bir birliğine karşı 2 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirdiği eylem cesaret ve taktik zenginlik içeren başarılı bir eylemdir” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı:

“Düşmanın özel bir birliğinin uzun bir süre denetime almak sureti ile hedeflenerek etkili bir şekilde vurulması, cenazelerin üzerine kadar gidip düşman üzerinden silahların kaldırılması başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bir eylem taktiğidir.

Bu eylem, yaratıcı bir şekilde gerillanın taktik zenginliği ve yüksek manevra kabiliyeti kullanılarak düşmanın tüm teknik donanımlarını boşa çıkarmak ve hiç kayıp vermeden düşman güçlerine ağır ve sarsıcı darbelerin nasıl vurulacağını gösteren örnek bir eylemdir.

Bu kapsamda Satê köyü alanında hedefi kesin imha eden, düşmanın üzerine giderek silah ve malzeme kaldıran dönemin ruhu ve tarzı ile gerçekleştirilen bu eyleme katılan, bu eylemde emeği geçen tüm komuta ve savaşçı yoldaşları, hareketimizin yönetimi adına kutluyor başarılarınızın devamını bekliyoruz.

Eylemci arkadaşları, sizleri ve tüm eyalet güçlerinizi büyük bir sevgi ve saygı ile selamlıyor, kutsal devrimci mücadelede sizlere üstün başarılar diliyoruz.”