HPG Zap’ta şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Temmuz ayında Zap bölgesine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden üç gerillayı andı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “12 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanarı’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda Bahoz (Erdal Karadeniz), Mordem (Hüseyin Oyman) ve Şoreş (Nurullah Ayan) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Bahoz Agır
Adı Soyadı: Erdal Karadeniz
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Nevsi – Refik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Zap

Kod Adı: Mordem Botan
Adı Soyadı: Hüseyin Oyman
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şadiye - Kadri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Zap

Kod Adı: Şoreş Gabar
Adı Soyadı: Nurullah Ayan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Behar – Bayram
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2019 / Zap

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Bahoz Agır yoldaş Muş’un Malazgirt ilçesinde, Mordem Botan arkadaşımız Şırnak’ın Cizre ilçesinde ve Şoreş Gabar arkadaşımız ise Şırnak merkezde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmişlerdir. Kürdistan halkına karşı uygulanan faşizme başkaldıran yoldaşlarımız, işgalci TC devletinin bu zulmünü kabullenmemiş ve farklı tarihlerde Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Her biri Kürdistan halkının birer fedaisi olma yolunda kendilerini yetkin birer savaşçı olarak geliştirmiş ve yeni dönemin taktik ruhuna katkı sağlamışlardır. Üstlendikleri tüm görev ve sorumluluklara özenle yaklaşmış bilmiş ve bu görevleri en iyi bir şekilde başarıya taşımaya gayret göstermişlerdir. Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak ve çıkarlarını korumak için düşmana karşı olan yılmaz kişilikleri ve mücadeleleri bizlere örnek olmuştur. PKK’deki yoldaşlığın ve bağlılığın örneklerinden olan Bahoz, Mordem ve Şoreş yoldaşların yaşamdaki duruşları çevrelerinde bulunan tüm yoldaşlara moral kaynağı olmuştur. Her üç yoldaşımız, kanlarının son damlasına kadar düşmana karşı mücadele etmiş ve zafere ulaşmanın inancı ve kararlılığı ile savaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”