HPG-YJA Star gerillaları: Zîlan'ın fedai çizgisini esas alıyoruz

Şehit Zîlan'ın fedai çizgisini esas aldıklarını söyleyen YJA Star'lı Sara Ronahî ve HPG'li Berxwedan Heftanîn, Zîlan'ın yaptığı eylem ile kadınlara öncü olduğunu dile getirdi.

HPG ve YJA Star gerillaları, 30 Haziran 1996 yılında Dersim'de fedai eylem yapan PKK'nin öncü kadrolarından Zeynep Kınacı'nın (Zîlan) şehadetinin 26. yıl dönümüne ilişkin konuştu.

30 Haziran tarihinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden YJA Star gerillası Sara Ronahî, "YJA Star güçleri olarak bizler de Zîlan'ın yarattığı direniş çizgisinde mücadele ediyoruz. Zîlan fedai çizgimizdir. Bu yüzden bu gün bizim için çok önemli ve örgüt içinde de bu gerçeği ele alarak adımlar atıyoruz. Fedailik ve öncülük denince aklımıza Zîlan geliyor. Bu yüzden rolümüzü, misyonumuzu, savaşımızı ve mücadelemizi bu şekilde ele alıyoruz. Zîlan yoldaş eylemi ile iktidar anlayışına büyük bir darbe vurdu, bundan dolayı kadınların öncüsü oldu.

Zap, Avaşîn ve Metîna'da devam eden savaşa baktığımızda bu mücadelenin nasıl büyük bir fedakarlık ruhu ile yürütüldüğünü görüyoruz. Bizler Zîlan hakikati temelinde direniyor ve düşmana büyük darbeler indiriyoruz. Heval Zîlan zamanı gelince ne yapılması gerektiğini canını feda ederek gösterdi bize. Şimdi tüm yoldaşlarımız savaş alanlarında aynı fedai ruhuyla düşmana karşı mücadele ediyorlar. Savaş alanlarında yaşayan ruh, Zîlan ve Egîdlerin ruhudur. Heval Zîlan'ın yarattığı direniş ruhunu savaş alanlarında yaşatıyoruz. Bu alanlarda atılan her mermi, harekette atılan her adım Zîlan ruhuyla atılıyor. Bu yüzden başarı mutlaka bizim olacaktır" diye konuştu.

YOLUMUZ ZÎLAN VE EGÎD'İN YOLU

Şehit Zîlan'ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komploya karşı fedai eylem yaptığını hatırlatan HPG gerillası Berxwedan Heftanîn, "Bugün biz de Zîlan'ın yarattığı direniş çizgisinde yürüyoruz. Yolumuz heval Zîlan ve Egîd'in yolu. Artık Zîlan heval tüm dünyada direnişin ve fedailiğin adı olmuştur. Dolayısıyla tüm dünya ve özellikle Ortadoğu bundan etkilenmiştir. Çünkü Zîlan hevalın eylemi sadece Rêber Apo'ya yönelik baskılara karşı değil, aynı zamanda kadınlara dayatılan iktidar anlayışına da karşıydı. HPG gerillaları olarak Zîlan hevalin çizgisinde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Zîlan nasıl düşmana karşı kendini feda ettiyse biz de aynı fedakarlık ruhuyla savaş meydanında direnmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.