HPG: Leheng Ve Alişer’i Ermenistan Türkiye’ye teslim etti

Leheng ve Alişer adlı yoldaşlarının Ermenistan tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini belirten HPG, Türk MİT’inin itibar kazanabilmek için bu olayı kendi başarısı gibi yansıtmaya çalıştığını vurguladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“2021 yılı Ağustos ayında Leheng ve Alişêr yoldaşlarımız Ermenistan sınırına yakın bir yerde görevleri başındayken Ermenistan devletinin güçleriyle karşı karşıya gelmişlerdir. Olumsuz bir durumun yaşanmaması için arkadaşlarımız sağduyulu yaklaşmış, ancak gözaltına alınıp tutuklanmışlardır. Haklarında dava açılan arkadaşlarımız hukuki yoldan mücadele etmiş ve 23 Şubat 2022 tarihinde çıkarıldıkları Ermenistan Temyiz Mahkemesi’nde haklarında serbest bırakılma kararı alınmıştır. Uluslararası hukuka ve Ermenistan devletinin yasalarına göre serbest bırakılması gereken arkadaşlarımız, Ermenistan istihbaratı tarafından kaçırılarak alıkonulmuştur. Yapılan girişimler sonucunda serbest bırakılacağına dair söz verilmesine rağmen, Leheng ve Alişer arkadaşlarımız yaklaşık bir ay önce Ermenistan devleti tarafından Türk devletine teslim edilmişlerdir.

Ermenistan devleti bu olayla hem uluslararası yasaları hem de kendi resmi hukukunu çiğnemiştir. Halkının varlığını korumak ve özgürlüğünü sağlamak için mücadele eden ve ezilen tüm halkların acısını yüreğinde hisseden Kurdistan devrimcilerini, bu şekilde soykırımcı Türk devletine teslim etmek, Ermenistan için bir utançtır.

Her iki arkadaşımızın Türk devletinin eline geçmesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Ancak Türk devletinin özel savaş medyası bu olayı çok başarılı bir MİT operasyonu olarak medyaya servis etmiştir. Yine 14 Eylül 2022 tarihli açıklamamızda da belirttiğimiz üzere; Hareketimize ihanet ettikten sonra Irak devletinin eline geçen Hatip ve Aria adlı şahıslar, çıkarlar karşılığında Türk devletine teslim edilmişti. Türk MİT’i, aciz bir biçimde kendisine itibar kazandırabilmek için Türk devletinin imkanlarını farklı güçlere peşkeş çekerek Hareketimize karşı bazı sonuçlar elde etmeye ve bunları kendi başarısı gibi yansıtmaya çalışmaktadır. Sahte senaryolarla masa başında kurgulanan yalan başarı hikayelerinin gerçek olmadığı açıkça ortadadır. Kurdistan ve Türkiye halkları MİT’in bu yalanlarına itibar etmemelidir."