HPG: Heftanin’de onlarca asker cezalandırıldı

Türk ordusunun Heftanin'e yönelik işgal saldırıları ve gerilla eylemlerinin ayrıntılarını açıklayan HPG,” Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi'nde işgalcilere karşı girdiği çatışma ve gerçekleştirdiği eylemlerde 10’larca düşman askeri cezalandırılmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusu 16 Haziran günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine dönük genişletmek istediği işgal saldırılarının ayrıntıları ve gerilalların işgalcilere karşı geliştirdiği direnişin ayrıntıları açıkladı.

HPG açıklamasında “16 Haziran günü saat 17.00 ile 18.00 arasında işgalci güçlere ait savaş uçakları Keşan alanını bombalamıştır. İşgalciler akşam saatlerine doğru Bektorya, Şehit Kendal, Şehit Berivan ve Tepê Dupişk alanlarını obüs ve havan topları ile yoğun bombardımana tabi tutmuştur. Bu bombardımanlar ardından saat 23.00 sularında işgalciler; taarruz helikopterleri, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının desteği ile Şehit Sipan Tepesi, Şehit Berivan Tepesi ve Tepê Dupişk alanlarını bombalayarak Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır.

İŞGALCİLER İNDİRME YAPAMADAN UZAKLAŞTI

Eş zamanlı olarak Şehit Adar Tepesi’ne indirmeler yapmaya çalışan işgalciler güçlerimizin direnişi ile karşılaşmıştır. İşgalcilere ait olan helikopterler güçlerimizce yoğun ateş altına alınmış ve işgalciler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

4 KEZ PÜSKÜRTÜLDÜ

17 Haziran günü güçlerimiz, Şehit Berivan ve Kato Sulê Tepeleri’ndeki işgalcilere yönelik belirli aralıklarla sabotaj eylemleri düzenlemiştir.

Ayrıca güçlerimiz, Şehit Sipan Tepesi’ne ilerlemeye çalışan işgalcileri 4 kez alandan püskürtmüş ve bu alandaki işgalcilerin hareketliliği durmuştur.

Güçlerimizin Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında işgalcilere karşı girdiği çatışma ve gerçekleştirdiği eylemlerde 10’larca düşman askeri cezalandırılmış ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. 2 gündür devam eden operasyon süresince Şahin, Tolhıldan ve Çiya yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Son 2 gündür işgalciler yoğun teknik destek ile Heftanin alanına yönelik yoğun bombardımanlar gerçekleştirmekte ve bölgedeki hava hareketliliği halen devam etmektedir. İşgalciler bölgede bulunan köyleri de hedeflemekte ve yapılan bombardımanlar sonucunda bölgede yangınlar çıkmaktadır” denildi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verildi:

YILDIRIM DEMİR İSİMLİ KONTRA CEZALANDIRILDI

“14 Mayıs günü saat 11.30’da güçlerimiz, Van’ın Özalp ilçesi yolu üzerinde Yıldırım Demir isimli bir kontrayı cezalandırmıştır. Bu şahıs düşman ile işbirliği içinde olup, Kürt halkının değerlerine karşı düşmanlık yapan ve bölgede devletin eliyle yürütülmeye çalışılan kirli işlerin yürütücüsü olarak toplumun ahlaki ve kültürel değerleri ile oynayan ajan-kontra yapılanması içerisinde yer alan biridir. İşgalci devlet ve onun güdümündeki medya bu şahsın sözde bir yardım derneğinin çalışanı olarak servis ederek, bu şahsın içinde olduğu kirli düzenin üzerini yalan yanlış haberler ile kapatmaya çalışmışlardır.

İşgalciler, cezalandırma eylemi ardından da alanda bir operasyon başlatmış fakat sonuçsuz bir şekilde geri çekilmişlerdir.

VAN’DA İŞGAL OPERASYONLARI

18 Mayıs günü işgalci TC ordusu Van’ın Başkale ilçesine bağlı Aşkita alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

9 Haziran günü işgalciler, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Paçan köyü ve Perez köyü alanında işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 10 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI METİNA, ZAP VE GARE’Yİ BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

17 Haziran günü saat 11.30’da savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Derarê alanını bombalamıştır.

Savaş uçakları, 18 Haziran günü (bugün) saat 00.30’da Gare bölgesine bağlı Kani Sarkê alanını, saat 02.00’da ise Zap bölgesine bağlı Saca ve Çemço alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, bombardımanlar sonucunda Saca alanında yangın çıkmıştır.”