HPG: Heftanin’de 4 mevzi imha edildi, 9 Türk askeri öldürüldü

Gerillalar Heftanin'deki Şehit Şêxmus tepesindeki işgalci Türk askerlerine eylem gerçekleştirdi. Eylemde 9 işgalci öldürülürken, 4 mevzi, 2 A-4 ağır silahı, 3 mobese ve 1 teleskop imha edildi. Xakurkê ve Şırnak’ta da 3 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

HEFTANİN

Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 25 Nisan günü saat 04.30’da Şehit Şêxmus tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz 2 ayrı koldan düşman tepesine baskın düzenlemiş ve buradaki düşman mevzilerine girmiştir. Tepede bulunan 4 düşman mevzisinin tümden imha edildiği bu eylemde 9 düşman askeri öldürülmüş ve düşman askerleri üzerinde bulunan 2 adet MPT-55 silahı, 2 adet termal dürbün ve 1 adet telsize el koyulmuştur. Ayrıca tepedeki 2 adet A-4 ağır silahı, 3 mobese kamerası ve 1 teleskop dürbün de imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

XAKURKÊ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Nisan günü saat 01.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lelikan Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ŞIRNAK

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Nisan günü Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Eyşedinkê alanında bulunan askerleri hedeflemiştir. Bu düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”