HPG: 2 mevzi imha edildi, 1 helikopter darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk güçlerine karşı Heftanîn, Çukurca ve Bagok’ta gerilla tarafından eylemler düzenlendiğini bildirdi. HPG-BİM ayrıca Avaşin’de çatışma sonucu şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik işgalci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonlarına dönük güçlerimizin eylemleri devam etmektedir” dedi.

HEFTANÎN’DE SUİKAST

Açıklamada, “25 Temmuz günü Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen” eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi:

“Saat 17.00’da güçlerimiz, Şehit Adar Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedefleyen bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker cezalandırılmıştır.

Saat 21.00 ile 22.00 arasında Tepê Dupişk mıntıkasını bombalamaya çalışan işgalciler ait kobra tipi taarruz helikopteri güçlerimizce hedeflenmiştir. Yoğun ateş altına alınan bu helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır.

Ayrıca işgalci TC ordusu 26 Temmuz günü saat 03.00 ile 07.00 arasında Xantur alanını obüs ve havan topları ile bombalaması sonucunda ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.”

ÇUKURCA’DA İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de gerillanın bir eylem düzenlediğini belirten HPG-BİM, şu detayları açıkladı:

“27 Temmuz günü saat 06.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Sor karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilirken, cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 08.30’da güçlerimiz, yine Çelê’ye bağlı Deştanê karakolunu hedeflemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan barınakların hedeflendiği bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.”

AVAŞİN’DE BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Aynı açıklamada “1 Temmuz günü Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê ile Tepê Bayrak arasında görevde bulunan bir birliğimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Düşman birliklerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Çiya yoldaşımız şehit düşmüştür” bilgisi verildi.

HPG-BİM, gerillanın kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Çiya Amed
Adı Soyadı: Barış Tektaş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Semra – Bedri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2020 / Avaşin

Açıklamada gerillaya ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Çiya Amed arkadaşımız, Amed’te yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Genç yaşına rağmen büyük sorumluluk sahibi olarak erken yaşlarda mücadelemize katılan Çiya yoldaş, gerilla alanlarına geldiği andan itibaren de gençlik ruhu ile bir katılım göstermiştir. Çiya arkadaşımız her zaman yetkin bir savaşçı olmanın gayreti içerisinde olmuş ve sürekli emek vermiştir. Kürt halkının özgürlüğü için en üst bir düzeyde gerillacılık yapmış ve düşmanın işgal saldırılarına karşı yürütülen amansız savaşa kaygısız bir şekilde katılmıştır. Kürdistan’daki düşman işgalciliğine son vermek için son anına kadar savaşmış ve Kürt halkının kahramanları arasında yer almıştır.

Şehadete ulaşan Çiya arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin emeklerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”

BAGOK’TA BİR İŞBİRLİKÇİ CEZALANDIRILDI

Bagok’ta ise Türk devletiyle işbirliği yaparak iki gerillanın şehit edilmesinde rol oynayan bir kişinin cezalandırıldığını belirten HPG-BİM, şunları ifade etti: “19 Kasım 2016 tarihinde, Yılmaz Demir adındaki bir şahsın düşman ile iş birliği sonucunda Mardin’in Bagok bölgesinde Helwest Partizan ve Zafer Bagok yoldaşlarımız şehit düşmüştü. Güçlerimiz Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında, 25 Temmuz günü saat 21.30’da Yılmaz Demir adındaki şahsı cezalandırmışlardır.

26 Temmuz günü saat 07.00’da güçlerimiz, hamle kapsamında Bagok bölgesine bağlı Seravê alanında bulunan bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve baz istasyonu tümden imha edilmiştir.”