HPG’den Cotyar Muhsin Hisen adlı ajana ilişkin bilgilendirme

HPG, gerilla güçlerinin bulundukları noktaların koordinatlarını vererek savaş uçaklarının bu bölgeleri bombalaması suçlarından dolayı tutuklanan Cotyar Muhsin Hisen adlı ajana ilişkin bilgilendirmede bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şunlar belirtildi:

“Cotyar Muhsin isimli şahıs güçlerimiz tarafından; ajanlık yapması, gerilla güçlerimizin bulundukları noktaların koordinatlarını vererek savaş uçaklarının bu bölgeleri bombalaması suçlarından dolayı tutuklanmıştır. Bizler PKK güçleri olarak özgürlük, demokrasi, adalet ve temel değerlerimizi korumak için mücadele eden Kürdistan halkının fedaileriyiz. Değerli Güney Kürdistan halkımız bunu çok iyi bilmelidir ki, bizler haksız yere kimseyi tutuklamayız ve sebepsiz bir şekilde hiç kimseye herhangi bir zararımız olamaz. Yaklaşımız her zaman bağlı olduğumuz değerler ve Kürt halk gerçekliği temelinde gerçekleşmektedir.

Ancak Cotyar Muhsin gibi zayıf kişileri üç beş kuruş uğruna düşürerek elini gerillanın kanına bulaştıranlar daha sonra da miting tertipleyerek gerçeklikleri ters yüz etmektedirler. Cotyar Muhsin’i bu duruma düşmesinde sorumlu olanlar onu ajanlığa zorlayarak bu kirli işe bulaştıranlardır. Başta Cotyar’ın ailesi ve tüm akraba çevresi olmak üzere Cotyar’ın bu durumundan rahatsız olan değerli Behdinan halkımız, Cotyar’ı bu hale düşürenlerden hesap sormalı ve yakalarından tutmalıdırlar.

Cotyar isimli şahıs Berwari aşiretinden olup, bizler yıllardır Berwari aşireti ile iç içe yaşamış olup ve onlardan herhangi bir kötülük görmedik. Fakat MİT ile de işbirliği içinde olan bazıları gelip gençleri ajanlaştırmaktadır. Değerli yurtsever Behdinan halkımız ve Berwari aşireti, gençlerini bu kelle avcılarının ellerine bırakmamalı, gençlerine sahip çıkmalıdır. Bu kelle avcıları, para pul karşılığında insanları Kürt gençlerinin kanına bulaştırmaktadırlar. Kürt Özgürlük Mücadelesi tarihinde büyük bedeller ödemiş olan yurtsever Behdinan halkımız bu kelle avcılarına karşı çok dikkat etmeli ve çocuklarını bunların eline bırakmamalıdırlar.

Değerli Güney Kürdistan halkımız; katliamcı, soykırımcı ve sömürgeci bu düşman ile işbirliği yaparak istihbarat verenlere ve kendisini para pul karşılığında satarak bu halkın evlatlarını ihbar ederek Kürdü Kürde kırdıran bu kirli yöntemlere karşı tutum sahibi olmalıdır.”