HPG: Botan ve Kawa yoldaşları saygıyla anıyoruz

HPG, 4 Aralık 2019’da Gabar’da şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı. HPG, başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

4 Aralık 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Gabar Bölgesi’ne bağlı Spiyan alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Çiyager
Adı Soyadı: Ferman Atay
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Mülkiye – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Aralık 2019 / Gabar

***

Kod Adı: Kawa Hesınkar
Adı Soyadı: İbrahim Halil Fırat
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Mahide – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Aralık 2019 / Gabar

İşgalci Türk devleti her fırsatta Kürt halkın varlığına son verme gayretindedir. Yüzyıllardır süregelen hiç yoktan bahanelerle Kürt halkın toplumsal varlığını ve kültürel değerlerini ortadan kaldırmaya çalışılmıştır, ancak tüm bu soykırım ve zulüm karşısında Kürt halkı kendi varlığını korumayı başarmış, kendi kültürel değerlerine sahip çıkmıştır. PKK’nin ve Önder Apo’nun çıkışıyla artık bu direniş bütün Kürdistan parçalarında ulusal bir bilinç ile nüfuz bulmuş ve Kürt halkı yediden yetmişe yek vücut halinde faşist ve işgalci devletlerin karşısında direnmeyi ahlaki bir görev olarak görmüştür.

Kawa ve Botan yoldaşlarımız da bu kutsal direnişi büyütmek ve şehitlerin mirasını zafere taşımak için gerilla saflarına katılmışlardır. Her zaman sorumluluk sahibi ve mücadele saflarında öncülük görevlerini yerine getirmek için olağanüstü çaba ve emek sarf etmişlerdir, her türlü görev ve sorumluluklarına sarsılmaz bir iradeyle ve büyük bir inançla yaklaşmışlardır.

Şehadete ulaşan her iki yoldaşımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, Kawa ve Botan yoldaşların direnişleri ve fedai duruşları biz geride kalan yoldaşların yolunu aydınlatarak geride bıraktıkları kutsal direnişi mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”