HPG: Bazên Zagrosê şehitlerini saygıyla anıyoruz

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde şehit düşen 4 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Bawer, Agir, Atakan ve Welat yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde işgalci Türk ordusuna büyük darbeleri vurulmuş ve düşmanın işgal ve soykırım hayalleri bir kez daha suya düşürülmüştür. Zap bölgesinde, direnişleriyle kahramanlık destanları yazan ve öncülük görevlerini layıkıyla yerine getiren Bawer, Agir, Atakan ve Welat yoldaşlarımız bu direniş sürecinde en ön cephede yer alarak büyük bir fedakarlıkla savaşmış ve farklı tarihlerde şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bawer Botan
Adı Soyadı: Hasan Özmen
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Hatice – Şemsettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Mayıs 2021 / Zap

 

Kod Adı: Agir Tolhildan
Adı Soyadı: Nuzad Muhammed Reşat
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Gulnaz – Muhammed Reşat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Mayıs 2021 / Zap

 

Kod Adı: Atakan Konya
Adı Soyadı: Hacı Aydın
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Cemile – Hüsamettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mayıs 2021 / Zap

 

Kod Adı: Welat Rizgar
Adı Soyadı: Vedat Yokuş
Doğum Yeri: Êlih
Anne – Baba Adı: Sabiha – Mehmet Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Zap

 

BAWER BOTAN

Bawer Botan yoldaşımız, yurtseverliğiyle bilinen Sêrt şehrimizde dünyaya gelmiştir. Bawer yoldaşımız yurtsever aile ortamında büyüyüp şekillenmiştir. Soykırımcı Türk devleti 1990’lı yıllarda Kürdistan’ı Kürtsüzleştirme ve halk yurtseverliğini tasfiye etme amacıyla Kürdistan’ın binlerce köyünü yakıp halkımızı göç etmek zorunda bırakmıştır. TC devletinin faşizan baskıları sonucu Türkiye metropollerine göç etmek zorunda kalan ailelerimizden biri de Bawer yoldaşımızın ailesi olmuştur. Ancak Kürt halkı soykırımcı düşman gerçekliğine asla boyun eğmemiş ve gittiği her yere rengini vermiş ve bir yurtseverlik merkezine dönüştürmesini bilmiştir. Halk serhildanları ve başkaldıran gençleriyle tanınan Adana’nın Yüreğir ilçesinde başkaldıran gençlerinden biri de Bawer yoldaşımız olmuştur.

TC’nin asimilasyoncu, soykırımcı karakterini yakından gören ve düşman gerçekliğini tanıyan Bawer yoldaşımız devrimci gençlik çalışmalarına katılmıştır. Devrimci gençlik hareketi içerisinde öncülük rolünü oynamaya çalışan onurlu bir Kürt genci olarak birçok faaliyet yürütmüştür. Gün geçtikçe daha fazla bilinçlenen ve aktivitesini arttıran Bawer yoldaşımız TC devleti tarafından defalarca gözaltına alınmış ve 2 kez de tutuklanmıştır. Ancak düşman baskıları Bawer yoldaşımızı durduramamış, mücadele azmini ve inancını daha da bilemiştir. Gençlik hareketi içerisinde yıllarca faaliyet yürütüp öncülük yaptıktan sonra 2015 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. Zap alanında gerillacılığa başlayan Bawer yoldaş, gerilla yaşamının elifbasını burada öğrenmiş, yetkin bir savaşçı olmuş ve gün geçtikçe tecrübe kazanmıştır. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihinde sayısız kahramanlığa şahitlik etmiş Zap dağlarında gerillacılık yaptıkça buraya derinden bağlanmıştır. Zap alanına sivil bir Kürt genci olarak adım atmış ve yıllar içerisinde emeğiyle kendini yaratarak Apocu bir komutan olmuştur. Zap gibi asi ve sarsılmaz bir karaktere sahip olan Bawer yoldaşımız son 6 yıllık savaş sürecinde aktif rol oynamış ve kendisini her anlamda bu sürece katmıştır. Soluksuz bir yürüyüşün sahibi olan Bawer yoldaş, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nin ilanından sonra bu hamleyi başarıya götürmek için Zap alanında en aktif katılan Apocu komutanlardan biri olmuştur. Sömürgeci düşmana darbe vurmanın ve işgalciliğe geçit vermemenin adı olan Bawer yoldaş Zap’taki unutulmaz Apocu fedai komutanlardan biri olmuştur. 6-7 Mayıs tarihleri arasında T Harfi alanında gerçekleşen çatışma ve bombardımanlarda Agir yoldaşımızla birlikte yiğitçe savaşarak şehadete ulaşmıştır.

AGIR TOLHILDAN

Agir yoldaşımız Rojavayê Kurdistan’ın Hesekê kentinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever halk gerçekliğinin toplumsal bir sisteme dönüştüğü ve Rojava Özgürlük Devrimi’nin gerçekleştiği bir ortamda büyüyen Agir yoldaşımızın yüreğinde de yurtseverlik duyguları boy vermiştir. Kürt halkının işgalci devletler, hegemon güçler ve gerici yerel işbirlikçileri yüzünden uğradığı saldırılara tanıklık etmiştir. Aynı zamanda toplum içerisinde bir işçi olarak çalışmış, emek olgusunu tanımış ve emeğiyle yaşamayı esas almıştır. PKK’nin demokratik sosyalist karakterine, demokratik ulusçu gerçeğine ve Kürt halkının özgürlük davası için yaptıklarına şahit olduktan sonra onurlu bir Kürt genci olarak mücadele etme kararı almıştır. En özgürleştirici ve sonuç alıcı mücadele etme yolunun gerilla olmaktan geçtiğini gören Agir yoldaşımız 2018 yılında Kürdistan dağlarına gelerek PKK saflarına katılmıştır.

Rojava halkımızın yurtseverliğini kişiliğinde yeşertmiş olan Agir yoldaşımız hızla gerilla yaşamıyla bütünleşmiştir. Kendisini hem teorik hem de pratik olarak eğitmiş, Kürt halkına dayatılan soykırım cenderesine dur diyecek bir gerilla düzeyine getirmiştir. Önce Behdinan’da, sonra da Zap alanında pratik yürütmüştür. Zap alanında gerillacılığın inceliklerini öğrenmiş, demokratik modernite gerillacılığını hakkıyla pratikleştirmek için yoğun bir çaba içerisinde olmuştur. Heyecanlı ve atılgan kişiliğiyle erkenden gelişme kaydetmiş ve örnek bir Apocu militan olmasını bilmiştir. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde gerçekleştirilen birçok eylemde aktif rol oynayan Agir yoldaşımız, 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen çatışma ve bombardımanlarda kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

ATAKAN KONYA

Atakan Konya yoldaşımız tarihte büyük direnişler sergileyen Şirnex’ın Silopya ilçesinde doğmuştur. Yurtsever bir aile ve çevre içinde büyüyüp ve Botan halkının direniş kişiliğini kendisinde yaratmıştır. Düşmanın özellikle Botan halkına yönelik yürüttüğü asimilasyon ve soykırım politikalarını fark edip, çevresinde katılan arkadaşlarından etkilenerek PKK’yi daha yakından tanıyıp 2013 yılında gerilla saflarına katılım kararı almıştır.

Kürdistan dağlarında 2 yıl Botan alanında pratik yürüttükten sonra DAİŞ’in Şengal halkı üzerinde gerçekleştirdiği katliamlar sürecinde Şengal halkını bu soykırımdan kurtarmak için yönünü Şengal’e vermiştir. Şengal de aktif bir şekilde DAİŞ çetelerine karşı savaşan Atakan yoldaşımız burada da 2 yıl pratik yürüttükten sonra yönünü bu kez Medya Savunma Alanları’na vermiştir.

Medya Savunma Alanları’nda gördüğü eğitimler ile hem askeri hem de ideolojik olarak kendini geliştirmiştir. Atakan yoldaşımız gittiği her alanda Önder Apo ve halkına olan sevgi ve bağlılığını yürüttüğü başarılı pratik ile ortaya koymuştur. Son süreçte düşmanın Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı operasyonda Atakan yoldaşımız bu operasyona karşı Bazên Zagrosê Devrimci hamlesinde yerini almıştır. Bu hamle sürecinde Yeni Dönem Gerilla tarzının zengin tarz ve taktiğini ustalıkla pratikleştirmesini bilmiştir. Katıldığı birçok eylemde işgalci düşmana ağır darbeler vurulmuş ve Zap alanına yönelik işgal saldırılarının kırılmasında önemli bir rol oynamıştır. Atakan yoldaşımız ideolojik keskinliği kadar askeri alandaki disiplini ile de tüm yoldaşlarına örnek olmuş ve Bazên Zagrosê Hamlesi’nin öncü militanlarından biri olmayı başarmıştır.

WELAT RIZGAR

Welat yoldaşımız Batman’da yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Çocukluğundan itibaren faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı yapmaya çalıştığı fiziksel ve kültürel soykırıma ve ağır bir biçimde yürüttüğü asimilasyon politikalarına tanık olmuştur. Özellikle JİTEM ve Hizbul-Kontra eliyle yapılan faili meçhullerin odak noktalarından biri olan Batman’da doğmuş ve büyümüş olması, yaşananlara ilk elden tanıklık etmesi Welat yoldaşımızı yurtseverlik bilincine bağlayan ana etkenlerden olmuştur.

Türk devletinin asimilasyon ve soykırım politikalarına karşı mücadele yöntemleri geliştirme arayışında olan Welat yoldaşımız, en sonuç alıcı mücadelenin Kürdistan dağlarında verileceğinin farkına varmış ve gerilla saflarına katılmıştır. 2013 yılında gerilla saflarına katılan Welat yoldaşımız, azmi, fedakarlığı ve sıcakkanlılığıyla hızlı bir şekilde gerilla yaşamına uyum sağlamayı bilmiştir. Katıldığı günden itibaren Zagrosların bütün alanlarında pratik yürütmüş, en zor alanlarda pratik yürütürken kendini eğitmeyi de ihmal etmemiştir ve Önderlik felsefesinde yetkinleşmenin çabası içinde olmuştur. Çalışkanlığı ve zekasıyla askeri alanda kendisini yetkinleştirmiş ve Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı operasyona karşı yapılan eylemlerin öncülerinden olmuştur. Aldığı bütün görevleri layıkıyla yürütmenin mücadelesi içinde olan Welat yoldaşımız, yaşamdaki sorumluluk duygusuyla da yoldaşlarının takdirini kazanmayı bilmiştir.

Mücadele azim ve kararlılıklarıyla Bazên Zagrosê Hamlesi’nin zafere yürümesinde kilit rol oynayan, halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz özgürlük sözümüzün garantisi olan Bawer, Agir, Atakan ve Welat yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz."