HPG, Adıyaman’da şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı

Adıyaman’da şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Semsur’un bağrından çıkarak Sabrilerin, Hüseyinlerin, Ediplerin, Azizlerin, Sîdarların ve Mizginlerin izinden yürüyen bu değerli yoldaşlarımızın anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi Adıyaman’da şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“7 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Adıyaman merkeze bağlı Rezip (Kayatepe) köyü kırsalında gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Bager Adar, Bezar Komagene ve Sabri Pir yoldaşlarımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sabri Pir
Adı Soyadı: Zeynel Gözübüyük
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Saliha – Abdulrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Mayıs 2020 / Adıyaman

 

Kod Adı: Bager Adar
Adı Soyadı: Gaffari Yorulmaz
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Ayşe – Fazıl Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: : 7 Mayıs 2020 / Adıyaman

 

Kod Adı: Bezar Komagene
Adı Soyadı: Zeynel Alakuş
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Guley – Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: : 7 Mayıs 2020 / Adıyaman

 

SABRİ PİR

1980 yılında Kürdistan’ın Semsur şehrinde dünyaya gelen Sabri Pir yoldaş, yurtsever bir ortamda Alevi kültürüyle büyümüştür. Yaşı ilerledikçe var olan düzene karşı çelişkileri ve sorgulamaları baş göstermiştir. Kapitalist modernitenin Kürdistan halkı üzerine olan yoğun baskı, özel savaş, katliam, tutuklanma ve asimilasyon politikalarını gözlemledikçe bu halkın bir fedaisi, bir savaşçısı ve Önder Apo’nun bir militanı olmanın kararını verir ve 2006 yılında gerilla saflarına katılır. Efsane komutanlarımızdan değerli Şehit Sabri (Haci) Gözübüyük yoldaşımızın yeğeni Sabri Pir yoldaş, Haziran 2019 tarihinde Botan’da şehit düşen Mizgin yoldaş ile birlikte özgürlük mücadelesine atılmıştır. Böylesine bir halk mücadelesinin karşısında sınır tanımayan düşman vahşetine karşı dur demenin yolunun Önderliğin savunmaları ve çözümlemeleri ekseninde, kendisini donatan militanca bir katılımdan geçtiğini kısa zamanda fark eder ve katılım yaptığı andan itibaren mücadele hayatı boyunca bu yaklaşımından taviz vermemiştir. Mücadelenin en yoğun savaş alanlarında yer alma iddiası ve iradesi ile öncülük misyonunu, sorumluluğunu kaldırmış ve bulunduğu her ortamda dürüst, fedakar ve hesapsız aktif bir katılım sağlamıştır. Yoldaşına verdiği değeri, sevgi ve saygıyı her sohbetine, gittiği görevlere, bulunduğu eğitim ortamlarına tüm samimiyetiyle beraber sıcak ve çocuksu gülüşüne bile yansıtmıştır. Yılların biriktirdiği birikim ve tecrübe ile ikinci defa kuzey topraklarına ayak basmıştır. Bu heyecan ve moralle pratik sahalarda büyük bir öncülük rolü oynamıştır. Önderliğe, şehitlere ve Kürdistan halkına layık olma çabasını göstermiş ve bu temelde aşkla sevgiyle emek vermiş ve bir özgürlük gerillası olarak doğup büyüdüğü Semsur’da şehadete ulaşmıştır. Gerçek anlamda pratiği ile örnek bir komutan, savaşçı ve Önder Apo’nun fedaisi olmayı başarmıştır.

BAGER ADAR

Bager Adar yoldaşımız 1992 yılında Semsur’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Gençlik yıllarında PKK hareketini ve Önderlik felsefesini yakından tanıyan Bager arkadaş, düşmanın Kürt halkına yönelik olan baskı, inkâr ve imha politikalarını yakından yaşamıştır. 1988 ve 1994 yıllarında şehit düşen Hüseyin’lerin yeğeni olan Bager yoldaş, Onlar’ın izinden giderek 2011 yılında Adıyaman’dan Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren tüm ruhu ve gücüyle kendisini halkının özgürlüğüne adayan Bager arkadaş, devrimcilik hayatı boyunca bulunduğu tüm mücadele alanlarında üstüne düşen tüm görevleri üstün bir başları ve performansla yerine getirmiştir. Bager yoldaşın Parti’ye ve şehitlere olan bağlılığı, halka ve yoldaşlarına karşı büyük sevgi ve saygıyla yaklaşması çevresindeki yoldaşları her zaman derinden etkilemiştir. Bager yoldaş gerilla saflarına katıldığı günden şehadete ulaştığı güne kadar kararlı, azimli, kendisini sürekli geliştiren ve mücadeleci bir gerilla komutanı olmuştur. Adanmışlığın kendisi olan Bager arkadaş, Tolhıldan Eyaleti’nde işgalcilere karşı üstün bir performans ile yeni dönemin gerilla çizgisinde düşmana ağır darbeler vurmuş ve hangi şartlar altında olursa olsun düşmana karşı durmadan mücadele içerisinde olmuştur.

BEZAR KOMANGENE

Bezar Komagene yoldaş, 1985 yılında Semsur’da yurtsever bir çevrede dünyaya gelir. Gençlik yıllarında düşmanın Kürt halkına olan zulmünü ve baskısını gören Bezar yoldaş, bunu asla kabullenmemiş ve daha aktif bir katılımın sahibi olmak için 2011 yılında gerilla saflarındaki yerini almıştır. Gerilla saflarına katıldığı ilk günden itibaren kaygısızca bir katılımın sahibi olan Bezar arkadaş, üzerine düşen tüm görev ve sorumlukları en iyi şekilde yerine getirmiştir. Kendi öz değerlerinden taviz vermeyen, saf, fedakar ve dürüst bir kişiliğin sahibi olan Bezar yoldaş, çevresinde bulunan arkadaşlara birer örnek olmuştur. Birçok gerilla alanında aktif görev yürütmüş olan Bezar yoldaş, en zorlu görevleri de sorunsuzca göğüslemesini bilmiştir. Kürdistan’ı yok etmeye çalışan düşmana karşı kendisini yetkin bir gerilla komutanı olarak yetiştiren Bezar yoldaş, her ne koşullarda olursa olsun düşmana karşı mücadele vermek için en ön saflarda mücadele etmeyi tercih etmiştir. Şehit düştüğü son ana kadar da halkına ve Önderliğe olan bağlılığı bizler için militanca yaşamanın nasıl olması gerektiğini göstermiştir.

Semsur’un bağrından çıkarak Sabrilerin, Hüseyinlerin, Ediplerin, Azizlerin, Sîdarların ve Mizginlerin izinden yürüyen ve bu temelde sömürgeci düşmandan hesap sorma mücadelesi içerisinde yol alan Sabri, Bager ve Bezar yoldaşlarımızın büyük fedakarlıkları asla unutulmayacak; bu değerli yoldaşlarımızın anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır.”