HPG: Adıl, Andok ve Şahin yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

Türk ordusu ile 19 Kasım’da yaşanan çatışmada şehit düşen 3 gerillayı anan HPG, “yoldaşlarımızın yarattıkları emekleri zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusu ile yaşanan çatışmada şehit düşen 3 gerillaya ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“19 Kasım 2019 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Şivesor köyü alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında yaşanan çatışmada düşmana karşı son mermilerine kadar fedaice savaşan Adıl, Andok ve Şahin yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda elde edinilen bilgilere 3 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Adıl Cudi
Adı Soyadı: Hüsnü Kaplan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Kumri – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2019 / Cudi

 

Kod Adı: Andok Sara
Adı Soyadı: Mahmut Taş
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Fatma – Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2019 / Cudi

 

Kod Adı: Şahin Gabar
Adı Soyadı: Ferhat Sidar
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asiye – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2019 / Cudi

Sömürgeci faşist TC ordusunun Kürdistan’a yönelik olan işgal saldırılarına karşı Özgürlük Mücadelesi’ne katılan Adıl, Andok ve Şahin yoldaşlarımız doğup büyüdükleri topraklarda yurtsever bilinç ile şekillenmiş ve Önder APO’nun özgürlük felsefesi ile erkenden tanışmışlardır. Düşmanın Kürdistan halkı üzerindeki baskı, sömürü ve işkencelerini asla kabul etmeyen yoldaşlarımız, sahip oldukları kutsal değerleri yaşamın her alanında korumuşlardır. Mücadele yaşamları boyunca Apocu militan çizginin savunucuları ve uygulayıcıları olan değerli yoldaşlarımız, bulundukları her çalışma içerisinde üzerlerine düşen görevleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaya çalışmışlardır. Bulundukları ortamlarda çevresindeki arkadaşlara moral ve motivasyon kaynağı olan Adıl, Andok ve Şahin yoldaşlarımız her anlarını anlamlı yaşayan birer fedai militan olmuşlardır.

Şehadete ulaşan Adıl, Andok ve Şahin yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve yoldaşlarımızın yarattıkları emekleri zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”