HPG: İşgalciler 21 kez yasaklı bomba, 11 kez kimyasal silahla saldırdı

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; yasaklı bombalarla 21 kez ve kimyasal silahlarla da 11 kez bombalarken, 13 kez savaş uçakları, 52 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası işgalciliğe karşı tarihi direnişini sürdürmektedir. Direnişi kıramayan savaş suçlusu Türk ordusu uluslararası düzeyde yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırmaktadır. Bu saldırılara rağmen halkımızın soykırımının önündeki en büyük engel olduğunu bilen ve bu sorumlulukla savaşan güçlerimiz işgalci Türk ordusuna karşı eylemlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; yasaklı bombalarla 21 kez ve kimyasal silahlarla da 11 kez bombalamıştır. Aynı zamanda 13 kez savaş uçakları, 52 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Ekim 13:00 ve 14:45 saatlerinde Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla iki kez vurularak darbelenmiştir.

30 Ekim saat 14:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Doğan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

30 Ekim saat 15:15’te Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalcilerin alanda uçurduğu bir drona güçlerimizce müdahale edilmiş ve bu dron alandan uzaklaşmak zoruna kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 30 Ekim saat 09:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzilerini bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmıştır.

30 Ekim saat 19:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzilerine doğru ilerleyen işgalciler iki kez sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzileri 12 kez, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri 3 kez, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzileri 2 kez, Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri 1 kez ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 3 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

30 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 8 kez, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri ise 3 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27 ve 30 Ekim’de Metîna’nın Golka ve Serê Metîna alanları, Xakurkê’nin Kendekol alanı ile Girê Bihar ve Girê FM Direniş Alanları savaş uçakları ile 13 kez bombalanmıştır.

30 Ekim’de Şehîd Fedakar, Kurojahro, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 52 kez bombalanmıştır.

30 Ekim’de Çemço, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

30 Ekim’de işgalci Türk ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır