HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 Skorsky darbelendi

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1’i de yaralandı. 1 Skorsky helikopteri de vurularak darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Savaş suçlusu TC devletinin Kurdistan’da tamamlamak istediği işgal ve soykırım planları dahilinde tüm saldırılarına karşı en ağır şartlarda karşı koyan, bu uğurda bedeller veren Kurdistan Özgürlük Gerillası Kürt halkının kazanımlarının yegane koruyucusu olduğunu ortaya koymuştur. Verilen bedeller ne kadar ağır olursa olsun, Kürt gençleri öncülüğündeki ezilen halkların yiğit evlatları mücadeleden geri adım atmayacaktır. Apocu fedai ruh, yüksek cesaret ve kararlılıkla yürütülen bu görkemli direniş düşmanın yoğun saldırılarına rağmen güçlerimizin eylemleriyle devam etmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 5 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak için hazırladıkları 120 Kg patlayıcı imha edilmiştir. 1 Skorsky helikopteri de vurularak darbelenmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 6 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 15 kez savaş uçakları, 58 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır” dedi.

HPG, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

17 Ekim saat 13:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri önünde plastik ve araba lastikleri yakarak çıkan zehirli dumanı savaş mevzilerine yönlendirmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

18 Ekim saat 06:30’da Saca Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

18 Ekim saat 14:20’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş, 2 işgalci cezalandırılmıştır.

18 Ekim saat 20:15’te Şehîd Adil Direniş Alanı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Alana indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopteri hareketli timlerimizce etkili bir şekilde vurularak darbelenmiştir. Darbelenen Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

18 Ekim saat 20:00’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

16 Ekim’de Heftanîn’in Bektorya Direniş Alanı’ndaki bir grup işgalci hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Bu işgalcileri bir süre takip eden güçlerimiz 20:45’te ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Darbelenen işgalciler araziye dağılmıştır. Bir kademe geri çekilen güçlerimiz işgalci grubunu takip altına almıştır. 17 Ekim 08:00 ve 09:00 saatleri arasında güçlerimiz ferdi silahlarla işgalci grubunu tekrar vurmuştur. Bu eylemde 2 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 işgalcinin yaralandığı tespit edilmiştir.

18 Ekim saat 08:30’da işgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladığı 120 Kg patlayıcı hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

18 Ekim saat 11:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Ekim saat 22:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzileri 1 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Çıkan zehirli gazların boğaz ve göğüste yanma hissine yol açtığı tespit edilmiştir.

18 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan ve Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 5 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Ekim’de Garê’nin Gundê Sêdarê, Gundê Kanîsarkê ve Gundê Çemrobotkî arazileri 15 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

18 Ekim’de Karker, Saca, Kurojahro, Şehîd Fedakar, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 58 kez bombalanmıştır.

18 Ekim’de Saca, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

18 Ekim’de Çemço, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

18 Ekim’de işgalci Türk ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

İşgalci Türk ordusunun Şehîd Fedakar ve Girê FM Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol yapım çalışmaları devam etmektedir.”