HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde; 5 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2’si de yaralandı. 1 mevzi ve 1 dron da imha edildi.

HPG Basın irtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 5 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 mevzi ve 1 dron imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 16 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

15 Ekim saat 02:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Ekim saat 07:00’da Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

15 Ekim saat 11:30’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi imha edilmiştir.

15 Ekim saat 17:30’da Xakurkê’deki Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

15 Ekim saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci yaralanmıştır.

15 Ekim saat 16:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

16 Ekim saat 08:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda dron hareketliliği yaşanmıştır. Hareketli timlerimizce 1 dron vurularak imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalanmıştır.

15 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 3 kez yasaklı bomba ve 3 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

şgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Ekim’de Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

15 Ekim’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır. Aynı zamanda işgalciler Sîda bölgesinden Çemço’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’na doğru işgal amaçlı yol yapım çalışması başlatmıştır.”