HPG: 2 Kobra helikopter darbelendi, 22 asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları, TC ordusunun Heftanin’e yönelik işgal saldırılarına karşı tarihi direniş gösteriyor. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında 2 Kobra darbelendi, 22 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi işgal saldırılarına karşı geliştirilen direnişin sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara şer verildi:

“İşgalci TC ordusunun Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir. Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde düşmana ağır darbeler vurmuştur. Tarihi direnişte yapılan eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

22 ASKER CEZALANDIRILDI

18 Haziran günü saat 22.30’da ve 19 Haziran günü saat 14.30’da güçlerimiz, Şehit Adar Tepesi’nde düşman birliklerine yönelik 2 eylem düzenlemiştir. Düşman birliklerini sabotaj taktiği ve ferdi silahlarla vurulduğu bu eylemlerde 11 düşman askeri cezalandırılmıştır.

19 Haziran günü saat 10.45’te güçlerimiz Partizan Tepesi’ne bağlı Şehit Hemze Tepesi’nden Qesrokê Tepesi’ne doğru ilerlemeye çalışan düşman birliklerini denetim altına alarak bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz, düşman birliklerini yakın mesafeden yoğun ateş altına almış ve burada 11 düşman askeri cezalandırılmıştır. Bu eylemde düşmana karşı son mermisine kadar fedaice savaşan Amara yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından alanı yoğun bir şekilde taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Güçlerimiz, bombardıman yapan helikopterleri yoğun ateş altına alarak, helikopterleri alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün öğlen saatlerinde güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’ndeki askerleri denetim altına alarak bir eylem düzenlemiştir. Toplanan düşman birliğini hedefleyen güçlerimiz, düşman birliğini yoğun ateş altına almıştır. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

2 KOBRA HELİKOPTER DARBELENDİ

Yine aynı gün saat 20.00 ile 21.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri Xantur alanını bombalamıştır. Güçlerimiz, alandaki taarruz helikopterlerini hedeflemiş ve isabetli vuruşlar gerçekleştirerek 1 Kobra tipi helikopteri darbelemiştir. Yine saat 22.00 ile 00.00 arasında alanı bombalamaya çalışan taarruz helikopterleri ikinci defa güçlerimizin hedefi olmuştur. Yoğun bir şekilde vurulan 1 Kobra tipi helikopter daha darbelenmiştir. Darbeler yiyen işgalci güçler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışladır.

ARAÇ İÇİNDEKİ ASKERLERLE BERABER İMHA EDİLDİ

Çelê’deki eyleme ilişkin de bilgi veren HPG, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Haziran günü saat 14.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bager Tepesi’nden Şehit Rêber Tepesi istikametine doğru ilerleyen ve içinde özel timlerin bulunduğu bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan bu araç ve içinde bulunan 5 asker ile beraber tümden imha edilmiştir” dedi.