HPG: 14 işgalci cezalandırıldı, 2 Skorsky darbelendi

Hareketli timler, Bêrîtan (Gülnaz Karataş)’ın şehadet yıl dönümünü dolayısıyla eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 14 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 2 Skorsky helikopteri ile 1 mevzi darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda yaşanan savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Hareketli timlerimiz kadın ordulaşmamızın sembolü olan ölümsüz komutanımız Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşın tarihi eylemini gerçekleştirmesinin yıl dönümü anısına eylemler gerçekleştirmiştir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 14 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 2 Skorsky helikopteri ile 1 mevzi darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 7 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 86 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Türk devleti ve birçok yetkilisi tüm dünya kamuoyunun önünde riyakarca yalan söyleyip Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını inkar etse de, Medya Savunma Alanları’ndaki saldırılarda yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanımı sürmektedir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

21 Ekim saat 21:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce sızma taktiğiyle yakın mesafeden vurulmuştur. Yüksek saldırı ruhu ve cesaretle işgalcilerin üzerine gidip el bombaları ve ferdi silahlarla vuran güçlerimiz 8 işgalciyi cezalandırmıştır.

22 Ekim saat 07:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce vurulmuş ve 1 mevzi darbelenmiştir.

23 Ekim saat 15:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerine doğru ilerleyen işgalciler hareketli timlerimizce vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Ekim saat 15:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır.

23 Ekim saat 20:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Ekim gece saatlerinde Saca Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen helikopterler hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşlarıyla darbelenen 2 Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Aynı zamanda hareketli timlerimiz arazideki işgalcileri de vurarak darbelemiştir. 

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan ve Şehîd Bahoz savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 7 kez bombalanmıştır.

23 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri büyük dronlar kullanılarak lav silahlarıyla 4 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Ekim’de Kurojahro, Şehîd Fedakar, Saca, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 86 kez bombalanmıştır.

23 Ekim’de Çemço, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

23 Ekim’de işgalciler Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”