Heftanin’de YJA Star’dan eylem: 7 asker öldürüldü

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star gerillalarının dün gerçekleştirdiği eylemde 7 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Heftanin’de YJA Star güçlerinin bir eylem düzenlediğini belirtti.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 2 Ocak günü saat 14.40’ta Büyük Konferans Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Bir düşman mevziisinin hedeflenerek tam isabetle vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 7 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu taarruz helikopterlerinin desteği ile ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır. Güçlerimiz eş zamanlı olarak alanı bombalayan taarruz helikopterlerini yoğun ateş altına almış ve helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.”

HAVA SALDIRILARINDA 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Hava saldırılarına ilişkin de bilgi veren HPG, “2 Ocak günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları saat 19.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanı, Avaşin bölgesine bağlı Kartal alanı ile Heftanin bölgesine bağlı Geliyê Pisaxa alanını bombalamıştır.

Avaşin bölgesine gerçekleştirilen bu saldırılar sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.