Heftanin'de suikastlerde 5 asker cezalandırıldı

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen suikastler de 5 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerinin, 17 Temmuz günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini belirtti.

HPG, “Saat 09.40, 12.30 ve 17.05'te güçlerimiz, Şeşdara alanına bağlı Şehit Cudi Tepesi'nde konumlanan işgalcilere yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Öğlen saatlerinde güçlerimiz Şeşdara alanına bağlı Tepê Tunelê mıntıkasındaki işgalcileri suikast taktiği ile hedeflemiştir. Bu eylem sonucunda 1 asker cezalandırılmıştır.

Saat 13.00'da güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi'nde konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker cezalandırılmıştır” dedi.

HPG açıklamasında hava saldırılarına ilişkin de şu bilgiler paylaşıldı:

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 17 Temmuz günü saat 13.30 sularında Medya Savunma Alanları'ndan Avaşin bölgesine bağlı Şehit Diren alanı ile Zap bölgesine bağlı Karker ve Şehit Şahin alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.