Heftanin’de şehit düşen 3 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Heftanin’de şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı. HPG, “Heftanin bölgesinde yaşamlarına denk savaşçılıkları ile hepimize yeni dönem gerilla tarz ve taktiğinde perspektif sunmuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“27 Nisan tarihli açıklamamızda 25 Nisan günü güçlerimizin Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde bulunan Şehit Şexmus Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlediğini, 9 askerin öldürüldüğünü ve çok sayıda askeri malzemenin ele geçirildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu eylemde düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımızın da şehadete ulaştığını belirtmiştik. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Amed
Adı Soyadı: Fatih Demir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Sevded – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Mervan Amed
Adı Soyadı: Ahmet Sunar
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Vahide – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Tolhıldan Roza Botan
Adı Soyadı: Mesut Aydın
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Gule – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2020 / Heftanin

 

MERVAN

Mervan yoldaş 1996 da Amed’te yurtsever bir ailede dünyaya gelir ve işgalci Türk devletin asimilasyon merkezleri olan yatılı bölge okulunda okumak zorunda kalır. Ancak Mervan yoldaşın zihninde yeşeren yurtseverlik duyguları ve tanıklık ettiği direniş kendisinde büyük bir etki yaratır, Türk devletin şoven zihniyeti ile asimilasyon uygulamalarına bire bir maruz kalır ve kendi deyimiyle ‘’Önderlik felsefesi ışığında yeni bir mücadele sayfası açılmıştır’’ ve bu temelde 2014 yılında direniş saflarında yerini alır. Gerilla içerisinde emeğiyle, cesaretiyle, direnişçi ruhu ile bilinen bir yoldaşımız katıldığı ilk günden şehit olduğu âna kadar üstlendiği her türlü görev ve sorumluluğu büyü bir başarı ve derin bir inançla yerine getirmeyi başarmıştır.

ÇEKDAR

Çekdar yoldaşımız 1996 da Amed’te dünyaya gelmiş ve yurtseverliğin yoğun olduğu bir çevrede şekillenmiştir. Faşist Türk devletin yurtsever halkımıza karşı baskısı ve katliamları Çekdar yoldaşın gerçekliği açığa çıkarmasını ve daha genç yaşlarda özgürlük hareketini tanımasını sağlamıştır. Halkın ve şehitlerin mirasına sahip çıkmak için 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Aldığı temel eğitimler ile kısa bir sürede kendisinde büyük değişim yaratmayı bilmiş ve PKK’nin fedai bir militanı olmayı başarmıştır. Profesyonel ve yetkin bir gerillacılık için dur durak bilmeden emek sarf etmiş ve gerilla tarz - taktiğinde önemli başarıların sahibi olmuştur.

TOLHILDAN

Tolhıldan yoldaş; düşmanın Kürdistan’da yürüttüğü Kürdü Kürde kırdırtma politikası ile işbirlikçi çizgiyi kurumsallaştırmak istediği koruculuk sisteminin yoğun olarak dayatıldığı Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde dünyaya gelir. Kürdistan işgalinde sınır tanımayan düşmanın politikaları ile küçük yaşta tanışır. Bulunduğu yörede bir yandan sindirme politikalarını kabullenip işbirlikçi çizgi diğer yandan PKK gerçeği ile bütünleşmiş yurtsever halk gerçekliğini yakından tanımıştır. Onur ve direniş çizgisinin izinde olma kararlılığına çocuk yaşta ulaşmıştır. Hayalinde yer edinen heybetli Kürdistan gerillası ona her zaman ışık olmuş ve özgür yaşam arayışçılığı ile özünü her zaman korumuştur. Çocukluk hayallerine bağlılığı ile 2013 yılında üniversite öğrencisi iken PKK saflarına katılmıştır. Halkının yiğit bir genci olarak düşmanın vahşi inkar ve imha politikalarına intikam kişiliğiyle cevap olunacağını bilen Tolhıldan yoldaş; üstlendiği tüm görevlere bu bilinçle katılmış ve örnek öncü bir duruşun sahibi olmuştur. Kısa sürede PKK hakikati ile bütünleşmiş ve farklı savaş sahalarında sorumluluk almıştır. Düşmandan alınacak en büyük intikamın Önder Apo’yu ve felsefesini kendinde yaşamsallaştırmak olduğunu bilen Tolhıldan yoldaş Önderlik felsefesinde derinleşmeyi ve kendinde içselleştirerek yaşamsallaştırmayı esas almış ve bu eksende fedai komuta kişiliği ile genç savaş komutanlarımızdan olmuştur.

Mervan, Çekdar ve Tolhıldan yoldaşlarımız en son görev sahaları olan Heftanin bölgesinde yaşamlarına denk savaşçılıkları ile hepimize yeni dönem gerilla tarz ve taktiğinde perspektif sunmuştur. Düşman mevzilerini büyük bir cesaret ve kararlılık ile imha ederek kahramanca şehadete ulaşan başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin bu tarihi emeklerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."