HDP’liler Amed’de esnaf ile halkla buluştu

Demokrasi Yürüyüşü’nün Kürdistan ayağını sürdüren HDP’liler Amed’in 4 merkez ilçesinde halk ve esnafı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), iki koldan Ankara’ya başlatmış olduğu yürüyüş devam ediyor. HDP heyeti gün boyu Amed’in 4 merkez ilçesi Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur’da halk ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında renkli görüntüler de ortaya çıkarken, heyet halk ve esnaf tarafından büyük coşkuyla karşılandı. HDP’liler, halka yürüyüşün amacını anlatarak, halkın da desteğiyle irade gaspına karşı mücadele edeceklerinin mesajını verdi.

SUR

HDP Sur ilçe binasında bir araya gelen heyette HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Habip Eksik yer alırken, HDP MYK ve PM üyeleri, HDP Gençlik Meclisi üyeleri ve HDP Sur ilçe eşbaşkanları Hatun Yıldız ile Zülfikar Odabaşı da eşlik etti. Üzerinde “Hep birlikte demokrasiye” yazılı önlükler giyen heyet, Sur esnafı ile selamlaşmaya başladı. Esnaf ve yoldan geçen yurttaşlar HDP’lileri büyük sevinç ile karşılayarak, yürüyüşe destek verdi. Bir esnafın, “Geleceğimiz için HDP’den başka umudumuz yok. Her konuda yanınızdayız, yolumuz açık olsun” sözleri ise dikkat çekti.

Esnafın sık sık ekonomik krizden sitem etmesi ise dikkat çekti. Bazı esnaflar ve yurttaşlar, “Artık ay sonunu değil ay ortasını düşünür olduk ama onların derdi sadece oy toplamak. Seçimde kapımıza gelmeyi biliyorlar ama ondan önce ‘bu halk ne yapıyor’ diye soran olmuyor” diyerek tepkisini dile getirirken, HDP’liler ise “Bu günler geçecek, bu devran dönecek. Hep beraber kazanacağız. Bunu için yürüyoruz” diyerek karşılık verdi.

Öte yandan HDPliler Melik Ahmet ile Gazi Caddesi ve Mardin Kapı civarında esnaf ziyaretini sürdürdü. Heyet, zılgıt ve alkışlarla ziyareti sonlandırdı.

YENİŞEHİR

HDP Yenişehir ilçe binasında bir araya gelen ve ziyaretlere başlayan heyette de HDPli vekiller Şevin Coşkun ile Mansur Işık, HDP MYK ve PM üyeleri, HDP Gençlik Meclisi üyeleri, HDP ilçe eşbaşkanları ve yöneticileri yer aldı. Ekinciler, Gevran, İstasyon caddelerinde ve Kışla, PTT sokaklarında bulunan esnafla selamlaşan heyet, zılgıt ve alkışlarla karşılandı. Heyet burada da halkı ve esnafı yürüyüşe dair bilgilendirerek, halk ile zafere ulaşacaklarının altını çizdi.

BAĞLAR

HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Murat Çepni, Tülay Hatimoğulları, HDP MYK üyesi Veli Saçılık, HDP ve DBP Bağlar İlçe Örgütü, Sakarya ve Emek Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret etti. Ziyarete geçtiğimiz günlerde tutuklanan ve ardından tahliye edilen Rosa Kadın Derneği üyesi Gönül Aslan ve oğlu Dılgeş de dahil olurken vekiller ve halk Dılgeş ile fotoğraf çekti. Ardından vekiller iki gruba ayrılarak Bağlar esnafını ziyaret etti. Ziyaret esnasında kadınlar vekillere, “Sizin yürüyüşünüzü takip ediyoruz. Verdiğiniz mücadeleyi görüyoruz. Salgın olmasaydı gelip size sarılırdık ama salgın olduğu için uzaktan sizi selamlamak zorundayız” dedi.

azı esnaflar ise “Bizim işimiz başka ama yapamadığımız için etek satıyoruz ve geçimimizi etek satmakla yapıyoruz. Geçim yok, para yok bizden 10 TL bağış isteniyor. Artık boğazımıza kadar geldi, boğazı geçerse kimse tutamaz bu halkı. Fakat biliyoruz ki HDP yanımızda ve biliyoruz ki HDP ile başaracağız ve kazanacağız, hırsızları bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Esnaf ziyaretlerinin ardından vekiller ve beraberindekiler ilçe binasına geri dönerek ziyareti sonlandırdı.

KAYAPINAR

Heyet Kayapınar ilçesinde de halk ile buluştu. Burada da HDP heyetinde vekillerden Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mahmut Toğrul, Nusrettin Maçin ile İmam Taşçıer, Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Davut Kesen, HDP Gençlik Meclisi üyeleri ile HDP ilçe eşbaşkanları ve yöneticileri yer aldı. Heyet, alkış ve zılgıtlarla karşılanırken, heyette yer alanlar da halkı alkışlayarak HDP’yi yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Bir kişi ise “Halk olarak sizinle yürümeyi çok isterdik ama bu düzen partimizle yürümemizi bile engelliyor” diyerek tepkisini gösterdi. Vekiller ise “Beraber yürüyoruz, sizinle Ankara’ya kadar gideceğiz” dedi.

Heyet, daha sonra Kayapınar ilçe binasına gelerek ziyaretleri sonlandırdı.

HDP’li heyetin yarın sabah saat 10.00’da Ava Petrol önünde kitlesel bir şekilde Adana’ya uğurlanması bekleniyor.