HDP'li 5 belediye gasp edildi, eşbaşkanlar gözaltında-YENİLENDİ-I

Faşist AKP-MHP iktidarı HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerini de gasp ederek kayyum atarken, eşaşkanları da gözaltına aldı. HDP'nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyum atandı.

Faşist AKP-MHP iktidarı, HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerini gasp ederek kayyum atadı.

Türk İçişleri Bakanlığı Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül , Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş ve Muş’un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak görevlerinden alınarak, yerlerine kayyum atadı.

Iğdır’a Vali Enver Ünlü, Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan'a Kaymakam İhsan Emre Aydın, Altınova’ya Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık belediye başkanvekili olarak atandı.

Kayyum atanması ardından belediye binalarının çevresi polis tarafından ablukaya alındı. 

BELEDİYE EŞBAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

Gasp edilen Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Iğdır Belediye Eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak ile Siirt Belediyesi çalışanı Eşref Tekin gözaltına alındı.

Görevden alındıktan sonra gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’ın Batman’daki aile evine de baskın düzenleyen polis, kapı ve camları paramparça etti. 

3'ü büyükşehir 65 belediye kazanan HDP'nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyum atandı, 6 belediyesinin seçilmişine KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.