'Hayallerini yerine getirmek için mücadele edeceğim'

Şehit kardeşi Fırat Kürdistan'ı anlatan YJA Star gerillası Silav Fırat, "Şehit Fırat'ın bir yoldaşı olarak hayallerini ve amacını yerine getirmek için mücadele edeceğim" dedi.

Kürdistan coğrafyasında bugüne kadar binlerce kahraman çıktı. Her biri özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etti. Silav Fırat da bu mücadelede yer alan bir gerilla. YJA Star gerillası Silav Fırat, saflara birlikte katıldığı şehit kardeşi Fırat Kürdistan'ı anlattı.

Şehit Fırat'ın ailede sevilen biri olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Silav Fırat, "Heval Fırat partiye katılmadan önce de emekçi ve sorumluluk alan bir insan olarak tanınıyordu. Ben ondan önce partiye katıldı, zaten ailemiz bizi yurtsever değerlerle büyüttü. Daha sonra Fırat'ın da partiye katıldığını duydum. Gerilla yaşamında pozitif yönleri ile öne çıkıyordu. Önder Apo çizgisinde ilerleyerek arkadaşlarına örnek oluyordu. Heval Fırat ile aynı alanda kalma fırsatımız olmadı. En son şehit düştüğünü duydum.

Bir ara aynı eylemdeydik ama eylem çok geniş olduğu için ikimiz de başka eylemin başka kollarında yer aldık. Beraber düşmana darbe vurduk ama daha sonra hepimiz karargahlarımıza döndük. Birlikte mücadele ettiği birçok arkadaşı tanıdım. Onunla yaşadıklarını benimle paylaştılar. En çok yaşamdaki yoldaşlığından bahsettiler. Düşmana karşı cesur tarzının yanı sıra üzerine düşen görevleri yerine getirmesinden bahsettiler. Şüphesiz şahadetlerin etkisi çok fazla oluyor fakat duygusal yaklaşmaktan ziyade nasıl amaçlarını ve hayallerini gerçekleştirebilirim diye düşünüyorum. Şehit Fırat'ın bir yoldaşı olarak hayallerini ve amacını yerine getirmek için mücadele edeceğim" diye konuştu.