Hasta tutsak: Son görüşmemiz olabilir

Hasta tutsak Ayhan Yılmaz, "Koşullar çok kötü, tedavi imkânları kısıtlı. Bu son görüşmemiz olabilir” dedi. Baba İbrahim Yılmaz da "Cezaevleri toplu mezarlara dönüşecek" diye uyardı.

Van T Tipi Cezaevi’nde iki yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan, nefes darlığı ve uyku apnesi hastası olan Ayhan Yılmaz'ın babası İbrahim Yılmaz, "Oğlumla bu sabah telefonla konuştum. Cezaevinde olan diğer hasta tutsakların olduğu gibi onun da sağlık durumu kritik aşamada. Salgınla birlikte tedavilerinin zamanında ve yeterli düzeyde yapılmadığını, bu nedenle sağlık sorunlarının her geçen gün arttığını söyledi” dedi.

'NEFES ALAMIYOR'

Oğlunun sabah yaptığı telefon konuşmasında nefes almakta güçlük yaşadığını ve sürekli öksürdüğünü dile getiren Yılmaz, şunları anlattı:
"Ayhan uzun süredir nefes darlığı ve uyku apnesi hastası. Daha önce cezaevindeki doktorlar bir takım tedavilerin uygulanması gerektiğini kendisine belirtmişlerdi. Fakat buna rağmen tedavisi yapılmadı. Bugün yaptığımız telefon görüşmesinde konuşmakta zorluk çekiyordu. Sürekli öksürüyor, aynı zamanda nefes alamadığı anlaşılıyordu. Kendisi de durumunun iyi olmadığını her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini, belki de bundan sonra görüşemeyeceğimizi ifade etti."

‘İŞKENCE BİÇİMİ'

Baba İbrahim Yılmaz, oğlunun kaldığı cezaevinde hak ihlallerinin her geçen gün arttığını, koşulların hijyenden uzak olduğunu aktararak, şöyle dedi:
"Maalesef Türkiye'deki hukuk koşullarının son infaz düzenlemesiyle nasıl bir aşamada olduğuna tanık olduk. Bu bir nevi işkence biçimidir.

'CEZAEVLERİ TOPLU MEZARA DÖNÜŞÜR!'

Hasta tutsaklar tedavi edilmediği gibi açık bir şekilde ölüme terk edilmektedirler. Ben bir tutuklu yakını olarak buradan dünyada ve Türkiye'de aktif olan STK'lere sesleniyorum: Geç olmadan herkes vicdanına kulak vermelidir. Aksi takdirde cezaevleri toplu mezarlara dönüşecektir. Bunun başkada açıklaması yok."