Girê Spi'ye geri dönüşler sürüyor

Girê Spi'nin kurtarılmasından sonra Türkiye'ye giden Arap, Türkmen ve Kürt ailelerin geri dönüşü başladı. Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan aileler duygulu anlar yaşadı.

Girê Spi'nin kurtarılmasından sonra Türkiye'ye giden Arap, Türkmen ve Kürt ailelerin geri dönüşü başladı. AKçakale Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan aileler duygulu anlar yaşadı. İki yıl önce Girê Spi'de DAİŞ'ten önce El Nusra tarafından evlerinden zorla çıkartılanların da geri dönüşü dikkat çekti. Girê Spi'ye dönenler, kapıda kadın ve erkek asayiş görevlileri tarafından kayıt altına alındı. Durumları şüpheli görülen yaklaşık 50 kadar genç ve orta yaşlı kişi ise sınır kapısındaki asayiş merkezine götürüldü.
Sabah saatlerinde başlayan sınır geçişlerinde öğlene kadar aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binden fazla kişi geçiş yaparken, gelişler öğleden sonra da devam etti. 
Sınırdan geçip Gire Spi'ye gelen özellikle Kürtlerin göz yaşlarını tutamadıkları ve sevinçli oldukları gözlendi. 

'ŞEHİTLERİN EMEĞİ'

Burada konuşan bir kadın, "Allah'ıma şükürler olsun, bize bugünleri de gösterdi. Bu kadar şehit verdik, bunlar o şehitlerin emeğidir" dedi. 
Gire Spi'ye gelen ailelerden bazılarının iki yıl önce ilçeyi hakimiyetini alan El Nusra tarafından çıkartılan ve Türkiye'nin değişik kentlerinde yaşayanların olduğu öğrenildi. 
 

...