Germiyan’da kimyasal silah kullanımı protesto edildi

Türk devletinin gerillalara yönelik kimyasal silah kullanmasına karşı Kelar’da protesto düzenlendi. Protestoda Kürt halkına kimyasal silah kullanımına karşı her yerde ayağa kalkma çağrısı yapıldı.

Germiyan idaresine bağlı Kelar’da Germiyanlı siyasi parti ve örgüt temsilcilerinin katılımıyla Türk devletinin gerillalara yönelik kimyasal silah kullanmasına karşı protesto düzenlendi.

Protestoda kitle adına açıklama Herêm Ehmed tarafından yapıldı. Açıklamada, Türk devletinin 14 Nisan 2022 tarihinden bu yana Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırısı başlattığı belirtilerek 6 aydır devam eden bu saldırılarda Türk devletinin Kürdistan gerillalarına karşı 2 bin 476 kez kimyasal ve yasaklı silah kullandığı söylendi.

Açıklamanın devamında, Kürt halkının düşmanını iyi tanıması ve Kürdistan’ın işgalcilere karşı özgürlüğünü ve haklarını kazanması için birlik olunması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada son olarak şu çağrı yapıldı; “Tüm güçlere, siyasi partilere ve Kürdistan halkına, şehitlerin kanı ve Kürdistan topraklarına karşı olan sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. İşgale ve yasaklı silah kullanımına karşı ayaklanın.”