Gerillalar: ‘Bitireceğiz’ diyenlerin kendisi bitti

YJA Star gerillası Eylem Cûdî, halkın gerilla sayesinde, gerillanın da halk sayesinde var olduğunu belirtirken, HPG gerillası Hûsên Azad, ‘72 saat içinde bitecek’ diyenlerin kendisi bitti” diye konuştu.

38. yılını dolduran 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü öncesinde YJA Star gerillası Eylem Cûdî ve HPG gerillası Hûsên Azad, işgalci Türk ordusuna karşı verilen direnişi ve PKK öncülüğünde verilen Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin ulaştığı düzeyi ANF’ye değerlendirdi.

Herkesin gözünün gerillanın üzerinde olduğuna dikkat çeken YJA Star gerillası Eylem Cûdî, “Gerilla halkın beklentilerinin boşa çıkmaması için çetin bir mücadele yürütüyor. Bu da halkın umutlarını daha da güçlendiriyor. Gerçekten halk bu gerilla sayesinde, gerilla da bu halkın sayesinde vardır” ifadelerini kullandı.

Demokratik Modernite temelinde devrimci halk savaşının yürütüldüğüne vurgu yapan Eylem Cûdî, “Rêber Apo’nun fikir ve perspektifleriyle bugüne kadar yürütülen savaş, bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Amacımız bütün halklar, uluslar, dini ve etnik gruplarla bu sistemi yaratmaktır” diye konuştu.

‘RÊBER APO ÜZERİNDEKİ TECRİDE SESSİZ KALMAYIN’

Hiçbir etik ve insani değeri tanımayan bir düşmanla karşı karşıya olduklarını söyleyen Eylem Cûdî, “Şu anda bütün dünya ve uluslararası kuruluşlar, Rêber Apo üzerindeki tecride karşı büyük bir sessizlik içindeler. Herkesin insanlık dışı uygulamayı görüp tepki göstermesi gerekir” dedi.

2024’ün Kürdistan’ı bölen Lozan Anlaşması’nın 100. yılı olacağını hatırlatan YJA Star gerillası Eylem Cûdî, şu hususları belirtti: “Bizler de Demokratik Ulus gerillaları olarak Kürdistan’ı birleştirme iddiasındayız. Rêber Apo’yu özgürleştirerek toplumu da özgürleştireceğiz. Halkımızın umutlarının suya düşmesini engelleyeceğiz ve savaşımızı dağlarda, şehirlerde; her yerde sürdüreceğiz. Zafer kesinlikle bizim olacak.”

‘DÜŞMAN GERİLLANIN İRADESİ KARŞISINDA SONUÇ ALAMIYOR’

HPG gerillası Hûsên Azad ise Medya Savunma Alanları’na yönelik Türk devletinin yürüttüğü işgal saldırılarına ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın verdiği direnişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk devletinin kullandığı her türlü üstün savaş teknolojisine rağmen gerillanın iradesi karşısında sonuç alamadığını kaydeden Azad, işgalci ordunun özellikle Zagroslarda kimyasal silahlar kullanarak ciddi boyutlarda savaş suçu işlediğini söyledi.

Dünyanın Türk devletinin işlediği savaş suçlarına gözünü kapattığını vurgulayan Azad, devamla şu hususlara dikkat çekti: “Herkes Türk devletinin sergilediği faşizm ve soykırımcılığı karşısında sessizliğe bürünmüş olabilir, fakat biz de çaresiz insanlar değiliz. Lakin biz bütün ezilmişler ve insanlık için mücadele ediyoruz. Bu bizim görevimizdir ve bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.”

‘HEPİMİZ MEVZİLERİMİZDEYİZ’

İşgalci ordunun kullandığı teknoloji ve kirli savaş yöntemleriyle bazı noktaları almış olsa da gerillanın tamamen bu alanlardan çekildiği anlamına gelmediğini söyleyen Hûsên Azad, “Biz ve düşman güçleri iç içe, göğüs göğüse savaşıyoruz. Bütün arkadaşlarımız direniş mevzilerindedir. Savaşın sonuçları ve düşmana verdiğimiz kayıplar düşmana nasıl bir darbe vurduğumuz en açık göstergesidir” diye konuştu.

Türk devletinin savaşta girdiği çaresizliğe ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Azad, savaş cephesinden şu bilgileri aktardı: “İşgalci ordu askerlerinin cenazelerini ortadan kaldırmak için savaş uçaklarıyla onları bombalıyor ve böylelikle cenazeler paramparça oluyor. Her türlü kimyasal silah ve ahlaksız yöntemlerin yanında köpekleri savaş tünellerine gönderdiler, hortumlarla benzin içeriye bıraktılar. Fakat tüm bu yöntemlerin hiçbiri başarılı olmadı.

‘PKK OLMAZSA HALKIMIZI İMHA EDERLER’

Türk devletinin savaş yöntemleri karşısında PKK hareketinin hazırlıklı olduğunu ifade eden Azad “Hareketimiz Apocu bir hareket, PKK militanları da Rêber Apo’nun fikirleriyle eğitilmişlerdi. Savaşmak için sadece teknik ve aygıtlar yeterli değildir, savaş için irade, inanç ve azim de gereklidir” dedi.

Bu savaşı sonuna kadar yürüteceklerini vurgulayan HPG Gerillası Azad, “Herkesin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Şayet PKK olmazsa halkımızı kısa süre içinde imha ederler. Türk devletiyle işbirliği yaparak ihanet içinde olanlar unutmasınlar; bir gün gelecek onlardan da hesap sorulacak. Tarih ve bu hareket onlardan hesap soracak. Düşmanın başvurduğu propaganda yöntemleri yeni değil; 40 yıldır aynı psikolojik savaşı yürütmeye çalıştılar. ‘72 saat içinde bitecek’ diyenlerin kendisi bitti, PKK 40 yıldır direnişte ve zafer elde etmek için 40 yıl daha direnecek gücü vardır. Çünkü direnişimizi şehitlerin izinde yürütüyoruz” diye kaydetti.