‘Gerilla Zîlan çizgisinde amansız savaşıyor’

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı şehit Zîlan'ın yarattığı direniş ruhu ile savaştıklarını söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, "Mücadelemizle, direnişimizle heval Zîlan'ın çizgisine layık olmalıyız" dedi.

HPG ve YJA Star gerillaları 30 Haziran 1996 yılında Dersim'de fedai eylem yapan Zeynep Kınacı'yı (Zîlan) andı. Şehit Zîlan'ın o döneme düşmana ağır bir darbe vurduğunu hatırlatan gerillalar, bugün Medya Savunma Alanlarında Zîlan'ın yarattığı çizgide düşmana karşı savaştıklarını ifade etti.

Zîlan şahsında tüm devrim şehitlerini anan HPG gerillası Orhan Lotus, şunları dile getirdi. "Şehit Zîlan bütün Kürtler için, insanlık için fedai bir eylem yaptı. Heval Zîlan'ın  bize bıraktığı manifestosu, özgürlüğün, önderliğe sahip çıkmanın manifestosudur. Önderliğe, harekete ve halka yönelik saldırılara karşı en büyük cevabı vermektir. Zîlan düşmana en büyük darbeyi vurdu. Bu yüzden önderlik ve hareketimiz Zîlan'ı büyük bir komutan olarak adlandırdı. Bizler de bu temelde mücadelemizi sürdürüyoruz.

Düşmanın soykırım saldırılarına karşı bugün gerilla Zendura'da, Xakurkê'de, Werxelê'de Zîlan çizgisinde mücadele ediyor ve büyük darbe vuruyor. Düşman ölülerine sahip çıkamayacak kadar tarumar olmuş durumda. Düşman teknik gücünden tutun kimyasal silaha kadar her türlü saldırıda bulunuyor, 'bugün bitireceğiz, yarın bitireceğiz' diyor ama gerilla Zîlan ruhu ile amansız bir savaş veriyor. Bu mücadele gün be gün düşmanı yok olmaya götürüyor. Bizler de mücadelemizle, direnişimizle heval Zîlan'ın eylemine, çizgisine layık olmalıyız.

PKK'NİN MÜCADELESİ KÜRT KATLİAMLARININ İNTİKAMIDIR

Zap, Metîna ve Avaşîn'deki savaşta şehit Zîlan'ın yarattığı fedai ruhun yaşatıldığını söyleyen HPG gerillası Serbest Gûyî, "Bugün Medya Savunma Alanlarında süren savaş sıradan bir savaş değildir. Kürt halkının kendisini yok etmek isteyen bir devlete karşı verdiği savaştır. Düşman siyasi, askeri her alanda halkımıza, Önderliğimize, saldırıyor. Bu yöntemlerle Kürdistan'ı tamamen işgal etmek, Kürt halkını da kendisine köle yapmak istiyor. Türk devleti yıllarca Kürt halkını katliamlardan geçirdi.

PKK'nin mücadelesi bu katliamların intikamıdır. Kürdistan gerillası olarak söz veriyoruz; bedeli ne olursa olsun direneceğiz. Ülkemiz ve Önderliğimiz için canımızı da veririz. Halkımız da her alanda mücadelesini veriyor. Bugün savaş sadece gerillanın savaşı değil. Kürt halkı olarak varlık ve yokluk savaşı veriyoruz. Halkımıza ve gençlere çağrım ellerinden ne geliyorsa yapmalılar."

ŞEHİTLERİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Şehit Zîlan'ın direniş ruhu ile bugün Kürdistan'ın her alanında düşmanın saldırılarına karşı direndiklerini söyleyen YJA Star gerillası Tekoşîn Elbak, şunları belirtti: "Heval Zîlan en büyük öncülerimizdendir. Onun duruşu, tarzı bizim için ölçüdür. Halkı için, Önderliği için böyle fedai bir eylem yaptı. Bizler her zaman heval Zîlan'ın çizgisini kendimize esas alacağız.

Medya Savunma Alanlarında büyük bir savaş yürütülüyor. Yoldaşlarımız düşmanın Kürdistan topraklarına yerleşmesine müsade etmiyor. Türk devletinin saldırılarına karşı arkadaşlar aylardır zorlu koşullarda tünellerde direniyorlar. Elbette bu direnişin temelinde büyük bir irade gücü yatıyor. Halkımızın, Önderliğimizin, şehitlerimizin emeklerine sahip çıkmamız lazım. Düşmanın baskılarına boyun eğmeyen halkımız ile gerilla birlikte olmalı ve bu şekilde Devrimci Halk Savaşını yürütmeliyiz. Zaten Kürdistan dağlarında amansız bir mücadele sürdürülüyor. Heval Zîlan ve Egîdlerin direniş ruhunu her zaman yaşatmalıyız.

Birkaç gün önce Elbak'ta Annelerimizin düşmana karşı verdiği direnişi ve mücadeleyi gördük. Bu tarz direnişlerin devam edeceğine inanıyoruz. Gerilla olarak halkımızdan çok büyük güç alıyoruz. Bu vesile ile Annelerimizin direnişini selamlıyoruz. Kürt gençleri düşmanın saldırılarına karşı yönünü dağlara vermeli. Birlikte Annelerimizin, halkımızın direnişine destek olmalıyız. Bu şekilde İmralı tecridini kıracağız."